Ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στο σύστημα πληρωμών της Revolut στις ΗΠΑ επέτρεψε τους διαδικτυακούς εγκληματίες να κλέψουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαιά της εντός αρκετών μηνών το 2022 πριν η εταιρεία ανακαλύψει και κλείσει τελικά την ευπάθεια.

Το συμβάν, το οποίο δεν έχει αναφερθεί ακόμη δημοσίως, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Financial Times, αναμένεται να προσθέσει και άλλη πίεση στην ήδη τεταμένη κατάσταση στο εσωτερικό της, με σημαντικές αποχωρήσεις στελεχών, εν αναμονή και της τραπεζικής άδειας που αναμένεται να λάβει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οφειλόταν στις διαφορές μεταξύ των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συστημάτων πληρωμών, όπου όταν συγκεκριμένες συναλλαγές απορρίπτονταν, η Revolut επέστρεφε τα χρήματα από τα δικά της κεφάλαια. Η εταιρεία κατάφερε να ανακτήσει μέρος των 23 εκατομμυρίων δολαρίων που έχασε, με τις απώλειες να αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια.

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες ενθάρρυναν τους χρήστες να κάνουν ακριβές συναλλαγές οι οποίες θα απορρίπτονταν και στη συνέχεια μπορούσαν να σηκώσουν τα χρήματα από τα ATMs. Η απάτη ανακαλύφθηκε όταν μια συνεργαζόμενη τράπεζα ενημέρωσε τη Revolut ότι είχε διαθέσιμα λιγότερα μετρητά από αυτά που θα έπρεπε. Η Revolut δεν έχει σχολιάσει επίσημα το θέμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.