• Η ιταλική ρυθμιστική αρχή AGCM προχώρησε στην επιβολή προστίμου στην Revolut για ελλιπή ενημέρωση καταναλωτών και για τις πρακτικές στη διαχείριση των λογαριασμών
  • Η εταιρεία καλείται να πληρώσει για ζητήματα που αφορούν κρυφά κόστη, μπλοκάρισμα λογαριασμών και τη μετάβαση σε ιταλικά ΙΒΑΝ.
  • Η απάντηση της Revolut στο techmaniacs.gr

Η Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Revolut στην Ιταλία για πρακτικές που σχετίζονται με την την ενημέρωση των χρηστών για τις προμήθειες, την μετάβαση σε τοπικά ΙΒΑΝ και τη διαχείριση των λογαριασμών προκαλώντας την απάντηση της εταιρείας.

Οι λόγοι πίσω από το πρόστιμο της Revolut

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρθμιστική αρχή είχε επιβάλλει 5 εκατομμύρια ευρώ στις Revolut Securities Europe UAB και Revolut Group Holdings με την αιτιολογία ότι απέτυχε να ενημερώσει τους πελάτες της με ξεκάθαρο τρόπο για τα επιπλέον κόστη και τους περιορισμούς σε commission-free investments.

Ένα δεύτερο πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε για επιθετικές πρακτικές και ειδικότερα όσον αφορά την αναστολή, περιορισμό και μπλοκάρισμα λογαριασμών πληρωμών καθώς και με την αιτιολογία ότι είχε παραλείψει να να παρέχει βασικές πληροφορίες για τους σχετικούς όρους και τις διαδικασίες στους χρήστες.

Τέλος, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τη μη σωστή ενημέρωση των χρηστών όσον αφορά τις απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση αυτών από λιθουανικό σε ιταλικό IBAN.

Η απάντηση της Revolut στο techmaniacs.gr

Σε email που μας απέστειλε η Revolut διαφωνεί με το πόρισμα της Ιταλικής αρχής και μιλά για άσκηση έφεσης στα ιταλικά δικαστήρια. Παραθέτουμε ακριβώς το email που μας έχει σταλεί:
Η Revolut διαφωνεί κατηγορηματικά με τα πορίσματα της AGCM και θα ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων. Παραμένουμε βέβαιοι ότι οι επικοινωνίες μας είναι σαφείς και διαφανείς.  Η προστασία των εκατομμυρίων πελατών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας.»
Λειτουργούμε υπό αυστηρά ιταλικά τραπεζικά πρότυπα. Οι έλεγχοι λογαριασμών είναι υποχρεωτικοί και απαραίτητοι για την προστασία των πελατών μας και της ακεραιότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος/
Η μετάβαση σε ιταλικά IBAN πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρά τοπικά τραπεζικά πρωτόκολλα. Είμαστε υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να επαληθεύουμε τα στοιχεία και την καταλληλότητα των πελατών, ώστε να διασφαλίζεται μια ασφαλής, συμμορφωμένη και ομαλή μετάβαση στην τοπική οντότητα. Η εν λόγω εξέλιξη δεν θα έχει καμία επίπτωση στις δραστηριότητες ή τη χρηματοοικονομική θέση της Revolut. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.