Την αντίστοιχη περίπτωση στην οποία είχαμε πέσει και εμείς θύματα, μας θύμισε ένα πρόσφατο άρθρο του mashable για το χακάρισμα λογαριασμών του Facebook και τις χρεώσεις στον λογαριασμό από το τρέξιμο διαφημίσεων. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε προσπαθήσει να κατεβάσουμε μια παλαιότερη έκδοση του γνωστού μtorrent και πιο συγκεκριμένα το μtorrent 2.2.1 και δυστυχώς την είχαμε πατήσει σαν πρωτάρηδες.

Facebook λογαριασμό σου

Το αποτέλεσμα, το exe αρχείο να μολύνει με κάποιον τρόπο τον λογαριασμό Facebook, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα τρεξίματος διαφημίσεων από τον Facebook λογαριασμό μας. Είχαμε καταφέρει να χτίσουμε ένα αρκετά υψηλό όριο χρέωσης διαφημίσεων στο Facebook, περίπου 100 ευρώ, καθώς φροντίζαμε να πληρώνουμε τις διαφημίσεις στην ώρα τους, έχοντας επαρκές υπόλοιπο πάντα στην κάρτα.

Όσο κάποιος συνεχίζει τις επιτυχημένες πληρωμές, των 2, 4, 8 ευρώ, τόσο ανεβαίνει το όριο χρέωσης. Δηλαδή, η πρώτη χρέωση ήταν στα 2 ευρώ, όταν τα τράβηξε από την κάρτα, το ανέβασαν στα 4 ευρώ κ.ο.κ. Όπως γνωρίζετε, λόγω της σελίδας που έχουμε στο Facebook τρέχουμε συχνά διαφημίσεις ως μια προσπάθεια να φθάσουν τα διάφορα posts μας σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

Μπαίνοντας λοιπόν τυχαία στη σελίδα επεξεργασίας των διαφημίσεων, είδαμε τρεις διαφημίσεις να τρέχουν που δεν είχαμε δημιουργήσει εμείς για ένα προϊόν  στην Αμερική και με τη χρέωση να έφθανε μέχρι εκείνη την ώρα τα 57 ευρώ. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν κάναμε αναφορά για χακαρισμένο λογαριασμό, θυμάμαι όμως ότι τον απενεργοποιήσαμε και ανοίξαμε καινούργιο λογαριασμό και φυσικά μια φρέσκια εγκατάσταση των Windows.

Μια αντίστοιχη περίπτωση αναφέρει και η Loni Mayse, Digital Marketer στο Facebook, που στη δική της περίπτωση της στείλανε μήνυμα για συνεργασία και της έδιναν να κατεβάσει από το mediafire όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την συνεργασία με τον πελάτη. Το αρχείο φαινόταν σαν pdf αλλά ήταν ένα εκτελέσιμο αρχείο .exe στα Windows, όπως ακριβώς δηλαδή την είχαμε πατήσει και εμείς.

Κρίμα: Τα S22, S22+, S22 Ultra δεν φορτίζουν τελικά τόσο πολύ πιο γρήγορα

Οι αντιεμβολιαστές σκότωσαν τα frames του προφίλ του Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.