Ξέρουμε ήδη ότι η Samsung εργάζεται πάνω στα επόμενης γενιάς Exynos chipset και ανάμεσα τους υπάρχει και ο επόμενος flagship επεξεργαστής που θα έχουν τα Samsung Galaxy S23. Ο αριθμός μοντέλου του επερχόμενου επεξεργαστή Exynos 2300 είναι S5E9935 και τώρα μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για το SoC.

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο tipster / leaker Roland Quandt (@rquandt), η Samsung έχει ορίσει την εσωτερική κωδική ονομασία του επόμενου κορυφαίου chipset Exynos ως “Quadra”. Η κωδική ονομασία του Exynos 2200 είναι “Pamir”. Τα αρχικά των δύο κωδικών ονομασιών ακολουθούν το ένα το άλλο στο αγγλικό αλφάβητο.

Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό κάτι συγκεκριμένο για τις προδιαγραφές του Exynos 2300 ή τις βελτιώσεις που μπορεί να έχει, αλλά αναμένεται η διαδικασία κατασκευής να είναι 3nm GAA, να έχει ARM CPU και φυσικά νέα Xclipse GPU με αρχιτεκτονική της AMD για καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά.

Η μαζική παραγωγή του 3nm chipset αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος, ώστε η εταιρεία να έχει απόθεμα για τα Samsung Galaxy S23, αν και κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την εταιρεία να εγκαταλείπει τους Exynos στα flagship smartphones για τα επόμενα δύο χρόνια, λόγω μειωμένων επιδόσεων. Θα δείξει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.