Η Samsung συνήθως εμμένει στα chip της Qualcomm και τον δικό της Exynos για τα κορυφαία της τηλέφωνα, αλλά χρησιμοποιεί επίσης όλο και περισσότερο chipset Mediatek στις οικονομικές συσκευές της. Τώρα, φαίνεται ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα chipset Mediatek στις επόμενες ναυαρχίδες της, όπως τα Samsung Galaxy S23 και το Galaxy S22 FE.

Η BusinessKorea αναφέρει ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ένα μη κατονομαζόμενο chipset Mediatek στο Galaxy S22 FE και σε ορισμένα μοντέλα Galaxy S23. Πιο συγκεκριμένα, η σελίδα, ισχυρίζεται ότι τα chip της Mediatek θα χρησιμοποιηθούν περίπου στις μισές μονάδες του Galaxy S22 FE καθώς και συσκευές της σειράς Samsung Galaxy S23 στην Ασία.

Δεν είναι σαφές εάν η πιθανή χρήση των Mediatek στις ναυαρχίδες της Samsung θα γίνει εις βάρος των παραλλαγών Exynos ή αν θα δούμε απλώς τρεις ναυαρχίδες, δηλαδή εκδόσεις με διαφορετικός chip ανά αγορά με την Ασία να παίρνει τους MediaTek, την Ευρώπη τους Exynos, και την Αμερική τους Snapdragon.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι ο Exynos θα έχανε περισσότερο έδαφος στην αγορά των chipset, υποδηλώνοντας ότι μια παραλλαγή Mediatek θα μπορούσε να αντικαταστήσει την ισχύ του Exynos σε ορισμένες περιοχές, κάτι το οποίο θα ήταν αρνητικό για τη Samsung ως κατασκευαστή chip και άλλων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή chip.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.