Το OnePlus 6 αποτέλεσε το πρώτο flagship τηλέφωνο της OnePlus για πάνω από 500 δολάρια, ενώ τα OnePlus 6T και OnePlus 6T McLaren Edition ανέβασαν και άλλο τα επίπεδα τιμών. Ωστόσο όμως πως συγκρίνονται αυτές οι τιμές με το παρελθόν;
Η αύξηση της τιμής στα 529 δολάρια για το μοντέλο των 64GB (OnePlus 6), αποτέλεσε την αφετηρία της συζήτησης για τον όρο που χρησιμοποιούσε η OnePlus και πιο συγκεκριμένα, τον όρο οικονομικά flagship smartphones. Η εταιρεία δεν ανέφερε καθόλου τον συγκεκριμένο όρο, κατά τη διάρκεια της επίσημης διάθεσης του OnePlus 6, αντίθετα εστίασε στις επιδόσεις και στην ταχύτητα. Το ίδιο έγινε και αργότερα για την 6Τ έκδοση. Με τις τιμές να αυξάνονται από τα 299 δολάρια στα 549 δολάρια μέσα σε τέσσερα χρόνια, είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της OnePlus έχει αλλάξει.
Με την υποστήριξη και την εμπειρία της BBK και του sister brand Oppo, ξεκίνησαν όλα. Το OnePlus One προσέφερε επιδόσεις παρόμοιες με το Samsung Galaxy S5 στη μισή τιμή περίπου. Δεν ήταν τέλειο, έκανε προσεκτικές παραχωρήσεις, αλλά αποτελούσε μια premium συσκευή σε κόστος που κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει. Είναι ακόμη η αγαπημένη συσκευή πολλών Android χρηστών.
Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το OnePlus 6T είναι πραγματικά flagship smartphone, η OnePlus σιγά σιγά αρχίζει να μετακινείται προς τα πιο high end brands αλλά σε μικρότερη τιμή από παίκες της αγοράς όπως η Samsung, η Huawei, η Google, η LG και η Honor μεταξύ άλλων. Η Honor για παράδειγμα, προσπαθεί να δημιουργήσει συσκευές για να ανακόψει την πορεία της OnePlus, το Honor 10 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του μόλις μια ημέρα πριν το OnePlus 6, τυχαίως (ή μήπως όχι) και αυτό στο Λονδίνο για 399 ευρώ, 120 ευρώ φθηνότερα από το OnePlus 6. Και σύντομα ξεπούλησε, σύμφωνα με την Huawei.
Ας δούμε συνοπτικά την ιστορία των OnePlus τιμών και τι αυτές μας λένε.
OnePlus One – $299
Με τον Qualcomm Snapdragon 801 που εξοπλιζόταν, 3GB RAM, οθόνη 5.5 ιντσών 1080p IPS LCD, όλα αυτά έκαναν τον κόσμο να ενθουσιαστεί μαζί του. Οι Reviewers κυρίως επέκριναν την χαμηλή διαθεσιμότητα, τα software bugs και τον χαμηλό ήχο.
OnePlus Two – $329 ($30 αύξηση)
Το OnePlus 2 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, ένα χρόνο μετά, με τον νέο 64bit Snapdragon 810, 3/4GB RAM, σαρωτή και USB C, μεγαλύτερη μπαταρία και OIS στην πίσω κάμερα. Αν και τα specs της οθόνης παρέμεναν τα ίδια, η ακρίβεια είχε αυξηθεί. Δεν είχε NFC και οι επιδόσεις της κάμερας υστερούσαν σε σχέση με άλλες κορυφαίες συσκευές.
OnePlus 3 – $399 ($70 αύξηση)
Το OnePlus 3 ήρθε με τον Snapdragon 820 με 6GB RAM και 64GB storage, Amoled οθόνη ενώ το ντεμπούτο του έκανε το Dash Charge. Έφερε πίσω το NFC και αναβάθμισε την κάμερα. Η μπαταρία έπεσε στα 3.000 mAh.
OnePlus 3T – $439 ($40 αύξηση)
Το OnePlus 3T αποτέλεσε την πρώτη short-cycle update σε μια προηγούμενη συσκευή. Εξοπλιζόταν με τον νεότερο Snapdragon 821, μια κάμερα των 16MP και μια μεγαλύτερη 3.400 mAh μπαταρία, ενώ δεν απουσίζε και μια νέα έκδοση των 128GB.
OnePlus 5 – $479 ($40 αύξηση)
To OnePlus 5 ήταν η πρώτη συσκευή στην οικογένεια που διέθετε διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Εδώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Snapdragon 835 με 6 και 8GB RAM και 64-128GB storage. Με design παρόμοιο με το iPhone 7 πρόσθεσε αισθητήρες 16 + 20MP, ερχόταν με all-metal design, ενώ αφαιρέθηκε και το OIS. Το OnePlus 5 έλαβε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι δεν είχε σημαντικά upgrades που να δικαιολογεί την αύξηση κατά 50% στη τιμή σε σχέση με το OnePlus 3. Η εταιρεία εποίσης επικρίθηκε για τα πολύ αργά software updates και ένα jelly stutter effect κατά τη διάρκεια του scrolling.
OnePlus 5T – $479 (δεν υπήρχε αύξηση)
Το 5T δεν προσέφερε σημαντικές αναβαθμίσεις, καθώς εξοπλιζόταν με Snapdragon 835, 6/8GB RAM, όμως ερχόταν με οθόνη των 6 ιντσών με 2160 x 1080 AMOLED και 18:9 screen ratio. Προστέθηκε μάλιστα face unlock.
OnePlus 6 – $529 ($50 αύξηση)
Το OnePlus 6 από την μεριά του προσφέρει σώμα από γυαλί και μεγαλύτερη AMOLED οθόνη με Snapdragon 845, καλύτερη διπλή κάμερα με OIS και gigabit LTE για πρώτη φορά. Tο OnePlus 6T ανέβηκε στα 549 δολάρια, ενώ το 6T McLaren Edition με 10GB RAM έφθασε να πωλείται στα 700 δολάρια.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.