Υπάρχουν ορισμένες λέξεις που καλό να μην αναζητήσεις στη Google καθώς σίγουρα δεν θα αντέξεις το θέαμα. Αυτές είναι οι εξής:
Larvae (Προνύμφες)
Η πρώτη λέξη που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην αναζητήσετε στο Google είναι Larvae. Το ουσιαστικό, το οποίο σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης είναι η “ενεργή ανώριμη μορφή ενός εντόμου”, ακούγεται σαν μια αθώα αναζήτηση. Όμως ο παράγοντας κινδύνου αναζήτησης του Googling Larvae είναι ότι θα μπορούσατε να πέσετε πάνω σε μια πάθηση με το ίδιο όνομα.
Σύμφωνα με το WebMD: “Οι στοματικές προνύμφες είναι παράσιτα που εκκολάπτονται και ζουν μέσα στις στοματικές κοιλότητες ανθρώπινων και ζωικών ξενιστών. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη λοίμωξη γνωστή ως μυίαση του στόματος”.
Ο ιστότοπος προσθέτει: “Η μυκητίαση είναι μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη της μυκητίασης: “Οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν στοματική μυίαση τρώγοντας προνύμφες στην τροφή τους. Οι μύγες μπορούν επίσης να εισέλθουν στο στόμα και να γεννήσουν αυγά σε πληγές”.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο! O Covid 19 αποδεικνύει ότι ζούμε σε μια προσομοίωση
Degloving
Επόμενο είναι το Degloving – κάτι που σίγουρα θα θέλετε να αποφύγετε, ιδίως λόγω των εικόνων που δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό σας. Χάρη στο WebMD, το Degloving, το οποίο μπορεί επίσης να είναι γνωστό ως avulsion, “συμβαίνει όταν ένα μεγάλο κομμάτι του δέρματός σας μαζί με το στρώμα μαλακών ιστών ακριβώς από κάτω του αποσπάται μερικώς ή πλήρως από τους μύες και τους συνδετικούς ιστούς σας”. Σίγουρα δυσάρεστο.
Krokodil
Αυτή η επόμενη λέξη έχει διαφορετικές σημασίες σε άλλες γλώσσες, αν και αυτή που συζητείται στην έκθεση It’s Gone Viral αναφέρεται στο οπιοειδές φάρμακο δεσμομορφίνη. Μια έκθεση του περιοδικού Time από το 2013 το ονόμασε “Το πιο θανατηφόρο ναρκωτικό στον κόσμο” – υποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνο είναι πραγματικά. Όλα ξεκίνησαν όταν γιατροί στη Ρωσία ανακάλυψαν “περίεργες πληγές” σε πολλούς τοξικομανείς. Αργότερα, ανακαλύφθηκε ότι έκαναν ενέσεις με ένα νέο φάρμακο γνωστό ως “Krokodil”, κάτι που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως “σαρκοφάγο φάρμακο ζόμπι” σε μια έκθεση του CNN. Δεν είναι πραγματικά εικόνες που θέλετε να έχετε στο μυαλό σας, σωστά;
Fournier
Θα σκεφτόσασταν ότι αυτό δεν θα ήταν ακριβώς κακό για το Google, με το Fournier να είναι ένα δημοφιλές γαλλικό επώνυμο. Ωστόσο, το Fournier μπορεί επίσης να αναφέρεται σε μια “οξεία νεκρωτική λοίμωξη” της περιοχής των γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Σπάνιες Διαταραχές (NORD). Το WebMD προειδοποιεί: “Η γάγγραινα του Fournier χειροτερεύει γρήγορα και μπορεί να σας σκοτώσει, γι’ αυτό είναι πάντα επείγον”.
Harlequin ichthyosis
Η τελευταία λέξη που πραγματικά δεν πρέπει να γκουγκλάρετε είναι το σύνδρομο Harlequin baby, συχνά γνωστό ως συγγενής ιχθύωση. Το Healthline το περιγράφει ως μια “σπάνια πάθηση που επηρεάζει το δέρμα”, η οποία είναι ένας “τύπος ιχθύωσης, ο οποίος αναφέρεται σε μια ομάδα διαταραχών που προκαλούν επίμονα ξηρό, φολιδωτό δέρμα σε όλο το σώμα”. Ο ιστότοπος αναφέρει ότι το δέρμα ενός νεογέννητου με την πάθηση είναι “καλυμμένο με παχιές, διαμαντοειδείς πλάκες που μοιάζουν με λέπια ψαριού”. Τα μωρά με την πάθηση πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.