Κάθε χρόνο, ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων μεταπηδά από τη μία πλατφόρμα στην άλλη. Είτε αφήνουν τα Android smartphone πίσω τους και αρχίζουν να χρησιμοποιούν iPhone είτε εγκαταλείπουν τα iPhone και εντάσσονται στη ομάδα χρηστών Android.

Η εταιρεία ερευνών Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με αυτό το φαινόμενο. Tα δεδομένα δείχνουν μια σαφή τάση των ανθρώπων να επιλέγουν όλο και περισσότερο να εγκαταλείψουν τα Android smartphone για χάρη των iPhone.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 15% των αγοραστών iPhone είναι χρήστες που εγκατέλειψαν το Android κατά το τελευταίο έτος – από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι, από τα εκατομμύρια iPhone που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 15% αγοράστηκε από χρήστες Android.

Εντωμεταξύ, το 83% των αγοραστών iPhone είναι πρώην χρήστες iPhone που επέλεξαν να αναβαθμήσουν σε νεότερο μοντέλο. Τέλος, το 1% ήταν χρήστες άλλων συσκευών (feature phone, και άλλα) που αγόρασαν iPhone. Σημειώστε ότι τα ποσοστά δεν αθροίζονται στο 100% λόγω στρογγυλοποίησης.

Android to iPhone 2023

Μπορεί τα παραπάνω δεδομένα να μην προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά η τάση που παρουσιάζουν οι χρήστες smartphone προς τα iPhone την τελευταία οχταετία προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και δείχνει ότι μάλλον κάτι κάνει σωστά η Apple με το εκνευριστικά κλειστό και κλειδωμένο οικοσύστημα της. Αν και σε κάποιο σημείο κατάφερε να κουράσει το κοινό της.

Το 2015 βλέπουμε ότι το 69% των χρηστών smartphone είχε iPhone και το ποσοστό των χρηστών Android που άλλαξε τη συσκευή του για ένα Apple smartphone ήταν 18%. Μέσα στο επόμενο έτος, ακόμα περισσότεροι χρήστες εγκατέλειψαν το Android για χάρη του iPhone, 21%.

Την επόμενη πενταετία οι χρήστες iPhone που επιλέγουν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους είναι σχεδόν πάντα περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ενώ οι κάτοχοι Android που αλλάξουν πλατφόρμα μειώνονται, μέχρι το 2020.

Από εκεί και πέρα, τόσο το ποσοστό των Android χρηστών που μετέβησαν σε iPhone όσο και των κατόχων iPhone που αναβαθμίζουν μειώνεται διαρκώς. Εξαίρεση αποτελεί το 2022-2023 που οι χρήστες iPhone που αναβάθμισαν τη συσκευή τους έπεσαν κατά 2%, ενώ οι χρήστες Android που άλλαξαν πλατφόρμα αυξήθηκαν κατά 4%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρήστης Android εδώ, από την έκδοση ήδη Android 2.2!! Iphone δεν είχα ποτέ, αλλά έχω “περιεργαστεί” από διάφορους γνωστούς μου, διάφορα iphones που έχουν. Το συμπερασμά μου είναι ότι όχι απλά δεν θα πήγαινα σε iOS, αλλά δεν θέλω να βλέπω τα iphone ούτε…ζωγραφιστά! Μη δυνατότητα επέκτασης μνήμης μέσω micro SD, πανάκριβα για αυτά που προσφέρουν, αποκλεισμός third party apps και stores, περίπλοκες διαδικασίες μεταφοράς αρχείων, συνήθως όχι ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας, παράλογοι περιορισμοί, περίπλοκο menou, ακριβά service & αξεσουάρ, κτλ κτλ.
    Με τίποτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.