Οι dash cams είναι εξαιρετικά χρήσιμες καθώς μπορούν εξασφαλίσουν πολύτιμες πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος. Τα βίντεο που έχουν καταγραφεί από τέτοιες κάμερες γίνονται συχνά viral. Φαίνεται ότι η Google θέλει να παρέχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους κάμερες, σε οποιονδήποτε έχει Android smartphone.

Η Google έχει διαθέσει, ενδεχομένως κατά λάθος, μια εσωτερική beta έκδοση της εφαρμογής Personal Safety (έκδοση 2023.04.27.532191641.8-dogfood) και το 9to5Google σκάλισε το app, εντόπισε και ενεργοποίησε μια λειτουργία dash cam.

Αυτή η λειτουργία μετατρέπει το Android smartphone σε dash cam και επιτρέπει την καταγραφή βίντεο με προαιρετική εγγραφή ήχου, ενώ παρέχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που ήδη έχει καταγραφεί και αποθηκευτεί στη συσκευή.

Επιπλέον, το τηλέφωνο μπορεί να ξεκινά αυτόματα την εγγραφή όταν συνδέεται σε μια συγκεκριμένη συσκευή Bluetooth, για παράδειγμα το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις υπόλοιπες λειτουργίες του τηλεφώνου ή να κλειδώσει τη συσκευή, χωρίς να γίνει διακοπή της εγγραφής.

Η λειτουργία dash cam στα Android smartphone επιτρέπει την εγγραφή έως και 24 ωρών βίντεο με το μέγεθος αρχείου να υπολογίζεται στα 30MB ανά λεπτό, δηλαδή κάθε βίντεο μπορεί να έχει μέγεθος έως και 42GB. Τα καταγεγραμμένα βίντεο διαγράφονται αυτόματα μετά από τρεις ημέρες, αν και πιθανότατα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα αποθηκευτικά μέσα ή online υπηρεσίες backup.

Δυστυχώς, προς το παρόν, η λειτουργία δεν χρησιμοποιεί ultra wide κάμερες. Οι ειδικές dash cam έχουν συνήθως πάνω από 120° FOV. Ενδεχομένως, η Google να προσθέσει σχετική συμβατότητα σε μελλοντική ενημέρωση. Όπως και να έχει, φαίνεται πώς η λειτουργία είναι σχεδόν έτοιμη και σύντομα θα είναι διαθέσιμη, τουλάχιστον στα Pixel smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.