Ελάτε, πείτε την αλήθεια. Σε όλους έχει συμβεί. Ετοιμάζεσαι να βγεις από το σπίτι και συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να φορτίσεις το Android smartphone σου. Τα επίπεδα της μπαταρίας είναι εξαιρετικά χαμηλά, έχεις ακόμη 15 λεπτά στη διάθεσή σου μέχρι να αναγκαστείς να φύγεις και επομένως συνδέεις τον φορτιστή, για να καταλήξει να φορτίσει μόλις κατά 2% πιο πάνω από εκεί που ήταν. Πως μπορούμε όμως να αποφύγουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον; Σε αυτόν τον οδηγό, αναφερόμαστε σε μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις την ταχύτητα φόρτισης του smartphone σου.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, επομένως δεν υπάρχει απλά και μόνο μια λύση, αλλά αν χρησιμοποιείς τη συσκευή σου με έξυπνο τρόπο και έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό, όλες αυτές οι πρακτικές στις οποίες αναφερόμαστε μπορούν να σε σώσουν σε κάποια δύσκολη στιγμή.

Επέλεξε τον σωστό φορτιστή και το καλώδιο

Αν και οι φορτιστές του Android ταιριάζουν σε όλα τα smartphones, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Η σύνδεση του καλωδίου φόρτισης σε ένα laptop είναι μια πολύ κακή πρακτική την οποία ακολουθούν πολλοί από εμάς. Μια θύρα USB 2.0 βγάζει μόνο 2.5w ενέργειας, ενώ μια θύρα USB 3.0 4.5 watts. Η πρίζα αντίθετα, σου προσφέρει πολύ περισσότερη ενέργεια, επομένως είναι η καλύτερη επιλογή αν θες γρήγορες ταχύτητες φόρτισης.

Πολλά Android smartphones υποστηρίζουν την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, η οποία προσφέρει 15watts και επομένως μπορούν να φορτίσουν γρηγορότερα. Ωστόσο, θυμηθείτε, ότι απλά και μόνο επειδή ένα τηλέφωνο υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση, δεν σημαίνει ότι ο φορτιστής με τον οποίο αυτό συνοδεύεται είναι ταχυφορτιστής. Θα πρέπει να αγοράσεις ίσως τον δικό σου. Για παράδειγμα, το LG G6 ήρθε με έναν stock φορτιστή που χρησιμοποιούσε την τεχνολογία Quick Charge 2.0, όπως και το G5, παρά το γεγονός ότι και τα δυο τηλέφωνα υποστηρίζουν το Quick Charge 3.0.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσεις φορτιστή, ίδιας επωνυμίας με το smartphone σου. Ένας τρίτου κατασκευαστή μπορεί να σου εξοικονομήσει μια μικρή περιουσία, προσοχή όμως στις φθηνές απομιμήσεις.

Επίσης δεν προτείνουμε να χρησιμοποιείς την ασύρματη φόρτιση αν βιάζεσαι. Η ασύρματη φόρτιση δεν μπορεί να παρέχει το ίδιο ρεύμα τόσο γρήγορα όπως τα συνηθισμένα καλώδια, επομένως είναι καλύτερη όταν έχετε περισσότερο χρόνο διαθέσιμο.

Επιλέξτε το airplane mode ή απενεργοποίησέ την

Όσον λιγότερο χρησιμοποιείς το smartphone σου τόσο καλύτερα ενώ φορτίζει. Με απλά λόγια αυτό το mode, διακόπτει την πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα, μειώνει τις δυνατότητες της συσκευής και επομένως δεν κάνει τόσα πολλά, με αποτέλεσμα να μπορεί να φορτίσει. Η απενεργοποίηση της συσκευής θα επιτρέψει την πιο γρήγορη φόρτισή της, ακόμη και πιο γρήγορα σε σχέση με το airplane mode.

Χρησιμοποίησε το battery-saving mode του Android

Από την εποχή του Lollipop, το Android μας σύστησε με ένα battery saving mode, το οποίο επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Βέβαια, δεν είναι σε όλες τις συσκευές ίδιο, δηλαδή δεν το βρίσκεις με την ίδια ονομασία. Συνήθως μπορείς να το βρεις μεταβαίνοντας στο Settings>Battery>Battery Saver. Επιπλέον, μια καλή συμβουλή, είναι να κλείσεις χαρακτηριστικά που δεν χρειάζεσαι, όπως το bluetooth, GPS, Wi-Fi ή NFC. Επιπλέον, μην το αγγίζεις. Και εννοούμε, δεν χρειάζεται να το ελέγχεις κάθε 30 δευτερόλεπτα. Η οθόνη, καταναλώνει το μεγαλύτερο ποσό της ενέργειας της μπαταρίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.