Χρησιμοποιούμε ένα παράδειγμα που αναφέρθηκε πρόσφατα σε ομάδα για να σου δείξουμε πως μπορείς να αναγνωρίσεις τα μηνύματα απάτης, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιήσουν και την επωνυμία της Cosmote. Στη προκειμένη περίπτωση, ο χρήστης ανέφερε ότι επρόκειτο για απάτη της Cosmote και διερωτούνταν πως μπορούν να περάσουν τέτοια SMS στο κινητό του.

Κάνεις το πιο απλό: Παίρνεις τον αριθμό RF και πας να πραγματοποιήσεις πληρωμή. Αν ο χρήστης το έκανε θα διαπίστωνε ότι η τράπεζα το αναγνωρίζει ως πληρωμή Cosmote σταθερή – OTE TV – Οικιακοί (το δοκιμάσαμε στη Πειραιώς). Άρα πρόκειται όντως για κωδικό πληρωμής λογαριασμού Cosmote.

Δευτερευόντως αν και ο σύνδεσμος φαίνεται περίεργος, δεν είναι. Χρησιμοποιεί την υπηρεσία σμίκρυνσης συνδέσμων της google και αν τον επισκέπτονταν θα διαπίστωνε ότι τον παραπέμπει στο site της Cosmote, ενώ αν άλλαζε το f26 του συνδέσμου με το f25 θα διαπίστωνε ότι τον πάει στο google firebase, την υπηρεσία που χρησιμοποιεί η Cosmote. Γενικά πάντως, δεν προτείνουμε να πατάτε στα links που έρχονται για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τέλος το [email protected]: Οι εναλλακτικές επιλογές

Προφανώς στη προκειμένη περίπτωση, το κινητό του είχε δηλωθεί από κάποιον άλλον συνδρομητή. Και είναι αρκετά συχνό, από τη στιγμή που σου δίνει πρόσθετη έκπτωση στο Cosmote One, αρκεί να πας σε κατάστημα και να δηλώσεις ακόμη και σταθερό ή κινητό γείτονα που γνωρίζεις ότι είναι στη Cosmote.

Σβήσαμε τον ολοκληρωμένο κωδικό πληρωμής για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.