Το internet σε περιόδους πολέμου είναι εργαλείο. Θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να καθοδηγήσουν τους πολίτες σε ασφαλή σημεία, θα μεταδώσουν στη διεθνή κοινότητα τις θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα. Και ο Musk, κατευθύνει το Starlink του πάνω από την Ουκρανία, παρέχοντας την πολύτιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο, μετά άλλωστε και από την επίσημη πρόσκληση των Ουκρανικών αρχών.

Παρά την απώλεια ορισμένων δορυφόρων σε μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα, το Starlink πλησιάζει τώρα τους 2.000 δορυφόρους σε τροχιά που μεταδίδουν και λαμβάνουν δεδομένα. Η ανακατεύθυνσή τους ώστε να δίνουν προτεραιότητα στην Ουκρανία όταν βρίσκονται πάνω από το σωστό μέρος του πλανήτη μάλλον δεν ήταν το δύσκολο κομμάτι. Κάθε δορυφόρος φέρεται να είναι σε θέση να εξυπηρετεί 2.080 χρήστες – μια σημαντική βοήθεια, αλλά κάθε άλλο παρά επαρκής για ένα έθνος 43 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι για να συνδεθεί κάποιος χρήστης στο Starlink χρειάζεται ένα επίγειο τερματικό. Η Ουκρανία πιθανώς διαθέτει μερικά – αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν επίσημοι αριθμοί. Ο Musk μπορεί να υποσχέθηκε περισσότερα τερματικά, αλλά η παράδοσή τους σε μια εμπόλεμη ζώνη και η ενεργοποίηση της λειτουργίας τους μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση.

Επιπλέον, ενώ οι επιδόσεις του Starlink υπό βέλτιστες συνθήκες είναι εκπληκτικές, οι χρήστες έχουν αναφέρει σημαντικές παρεμβολές από δέντρα ή γειτονικά κτίρια. Με τους δορυφόρους του Starlink να περνούν σε διαφορετικά σημεία του ουρανού, η διατήρηση της οπτικής επαφής απαιτεί να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗflscience.com
Προηγούμενο άρθροΤα HONOR Watch GS 3 μόλις ανακοινώθηκαν επίσημα!
Επόμενο άρθροΗ λειτουργία μικροσκοπίου της Realme δεν υπάρχει και αυτά είναι τα πρώτα δείγματα
Baladis Georgios K
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.