Το internet σε περιόδους πολέμου είναι εργαλείο. Θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να καθοδηγήσουν τους πολίτες σε ασφαλή σημεία, θα μεταδώσουν στη διεθνή κοινότητα τις θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα. Και ο Musk, κατευθύνει το Starlink του πάνω από την Ουκρανία, παρέχοντας την πολύτιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο, μετά άλλωστε και από την επίσημη πρόσκληση των Ουκρανικών αρχών.

Παρά την απώλεια ορισμένων δορυφόρων σε μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα, το Starlink πλησιάζει τώρα τους 2.000 δορυφόρους σε τροχιά που μεταδίδουν και λαμβάνουν δεδομένα. Η ανακατεύθυνσή τους ώστε να δίνουν προτεραιότητα στην Ουκρανία όταν βρίσκονται πάνω από το σωστό μέρος του πλανήτη μάλλον δεν ήταν το δύσκολο κομμάτι. Κάθε δορυφόρος φέρεται να είναι σε θέση να εξυπηρετεί 2.080 χρήστες – μια σημαντική βοήθεια, αλλά κάθε άλλο παρά επαρκής για ένα έθνος 43 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι για να συνδεθεί κάποιος χρήστης στο Starlink χρειάζεται ένα επίγειο τερματικό. Η Ουκρανία πιθανώς διαθέτει μερικά – αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν επίσημοι αριθμοί. Ο Musk μπορεί να υποσχέθηκε περισσότερα τερματικά, αλλά η παράδοσή τους σε μια εμπόλεμη ζώνη και η ενεργοποίηση της λειτουργίας τους μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση.

Επιπλέον, ενώ οι επιδόσεις του Starlink υπό βέλτιστες συνθήκες είναι εκπληκτικές, οι χρήστες έχουν αναφέρει σημαντικές παρεμβολές από δέντρα ή γειτονικά κτίρια. Με τους δορυφόρους του Starlink να περνούν σε διαφορετικά σημεία του ουρανού, η διατήρηση της οπτικής επαφής απαιτεί να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.