Ο Mark Zuckerberg δημοσίευσε ένα μήνυμα, αποκαλύπτοντας ότι περισσότεροι από 11.000 «ταλαντούχοι υπάλληλοι», οι οποίοι αποτελούν το 13% του εργατικού δυναμικού της Meta, θα απολυθούν. Ο ιδρυτής του Facebook είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και «λυπάται ιδιαίτερα» για τους πληγέντες. Επισήμανε επίσης τις εσφαλμένες εκτιμήσεις για τις επενδύσεις, την αδύναμη αγορά διαφημίσεων, και τη μακροοικονομική ύφεση, ως μερικούς από τους λόγους για τις μαζικές απολύσεις.

Το στέλεχος αποκάλυψε ότι οι προβλέψεις για το πώς θα προχωρήσει ο διαδικτυακός κόσμος μετά τον COVID δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν και η εταιρεία αντιμετώπισε αυξημένο ανταγωνισμό και απώλεια διαφημίσεων που οδήγησαν σε μειωμένα έσοδα. Η Meta «πρέπει να γίνει πιο αποδοτική» ως κεφάλαιο και να μεταφέρει πόρους σε έναν μικρότερο αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας, όπως η AI μηχανή έρευνας, καθώς και το μακροπρόθεσμο όραμα για το metaverse.

Η εταιρεία θα περιορίσει επίσης τους προϋπολογισμούς, θα μειώσει τα προνόμια, και θα συρρικνώσει το αποτύπωμα της ακίνητης περιουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι στο μέλλον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μοιράζονται γραφεία. Όλα αυτά τα μέτρα δεν αρκούν για να διατηρήσουν την αύξηση των εσόδων και γι’ αυτό ο Zuckerberg αποφάσισε να απολύσει το 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης, το υπόλοιπο PTO, ασφάλιση υγείας για τους επόμενους έξι μήνες, και υποβοηθούμενη επαγγελματική υποστήριξη μέσω τρίτου προμηθευτή. Η υποστήριξη θα είναι παρόμοια εκτός των ΗΠΑ, αναφέρει η επιστολή, λαμβάνοντας υπόψη τους τοπικούς νόμους για την απασχόληση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.