Μια διαφορετική έννοια στον κατακερματισμό του Android δίνει το 9to5google σήμερα και αν το καλοσκεφθείς, θα συμφωνήσεις ότι όντως έτσι είναι. Όταν ακούμε ή διαβάζουμε τη λέξη Android fragmentation, ή σε απλά Ελληνικά, κατακερματισμός του Android, οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συνδυάσει με μια κακή έννοια και μια άσχημη κατάσταση, αυτής της έλλειψης ενημερώσεων από τους OEMs. Και σε αυτήν την θεώρηση, βοηθάει και το iOS της Apple.

Όσον αφορά τα features και την εμπειρία ο κατακερματισμός στο Android μπορεί και θα πρέπει να θεωρηθεί ως καλό πράγμα, ως η δύναμη του λειτουργικού. Υπάρχουν βέβαια και κάποια μειονεκτήματα, όπως τα security updates. Αλλά αυτό που έχουμε, είναι καιτονομία στο hardware, νέα features, πραγματικό software και πλήθος επιλογών, ως αποτέλεσμα αυτού του κατακερματισμού.

Οι Android κατασκευαστές, τροποποιούν το λειτουργικό για να το φέρουν στα μέτρα τους, για να ικανοποιήσει τη δική τους θεώρηση για το πως αυτό πρέπει να είναι. Σε αντίθεση με το iOS το Android πρέπει να χαρακτηρίζεται από προαρμοστικότητα, δεν υπάρχει πλέον το μια έκδοση για όλα τα Android smartphones. Το Android One πλησιάζει σε κάτι τέτοιο, φανταστείτε όμως τι θα γινόταν αν το κάθε smartphone διέθετε την ίδια έκδοση του Android. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η πραγματική αξία του skin (UI) fragmentation. Χωρίς τόσο μεγάλο πλήθος Android OEMs, που να προωθούν, να τροποποιούν, να αναπτύσσουν δικά τους χαρακτηριστικά, δεν θα βλέπαμε τόση καιτονομία στο χώρο των Android smartphones.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.