Το Android Q είναι επιτέλους εδώ και διορθώνει ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αφορά όλους μας. Την ασφάλεια. Μπορείς πλέον να πεις σε μια εφαρμογή να μην παρακολουθεί την τοποθεσία σου όταν δεν την χρησιμοποιείς. Όλοι έχουμε δει ένα app να ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία και μέχρι σήμερα μπορούσαμε είτε να της δώσουμε πρόσβαση είτε να της αρνηθούμε την πρόσβαση. Πλέον στο Android προστίθεται και μια νέα επιλογή, μόνο όταν η εφαρμογή είναι σε χρήση. Είναι μια απλή αλλαγή, αλλά πολύ χρήσιμη.

Ωστόσο πολλοί από εσάς δεν χρησιμοποιείτε ένα Google Pixel. Και είναι κάτι που σας εκνευρίζει. Να πρέπει να χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη συσκευή για να έχετε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σίγουρα θα έχετε βρεθεί σε αυτή τη θέση, που θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο που το Android λειτουργεί, αλλά για να τις εκμεταλλευτείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο τηλέφωνο. Μπορούμε να γράψουμε σελίδες ολόκληρες για το ποιος φταίει που χρειάζεται τόσο χρόνο να δεις ένα Android update σε κάθε τηλέφωνο, ή γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν βοηθάει.

Μερικές φορές όπως συμβαίνει με τα νέα location permissions στο Android Q ή τις νέες επιλογές κρυπτογράφησης στο Android Marshmallow, απλά χρειάζεσαι την τελευταία έκδοση για να έχεις την απαραίτητη προστασία από αυτές τις αλλαγές. Και αν και δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε για αυτό, και το έχουμε ανεχθεί σε κάποιον βαθμό, συνεχίζει όμως να μας ενοχλεί.

Θα διαβάσεις πολλά για το Android Q και τι έχει να προσφέρει σε σχέσει με προηγούμενες εκδόσεις. Εκτός και αν χρησιμοποιείς ένα Pixel smartphone, θα αναρωτιέσαι πότε θα δεις αυτές αλλαγές και τα features και θα κατηγορείς την Google ή τον κατασκευαστή της συσκευής σου. Θυμήσου όμως, δεν είσαι ο μόνος. Σχεδόν ένας χρόνος θα χρειαστεί μέχρι τα περισσότερα τηλέφωνα να έχουν κάποια από αυτά τα features.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.