Ο Elon Musk πούλησε και άλλες μετοχές τις Tesla, αυτή τη φορά αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια σειρά εντύπων που κατατέθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Φέτος, ο Musk έχει πουλήσει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές της Tesla, κυρίως για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Musk πούλησε 8.4 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές τον Απρίλιο και άλλα 6.9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο. Μετά τις πωλήσεις τον Απρίλιο, έγραψε στο Twitter ότι δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TSLA. Στη συνέχεια, τον Αύγουστο, είπε και πάλι ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες πωλήσεις και ότι αυτές οι μετοχές πουλήθηκαν σε περίπτωση που έπρεπε να αγοράσει το Twitter εκείνη την εποχή, καθώς είχε εμπλακεί σε μήνυση επειδή προσπάθησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Το Twitter δεν βρισκόταν ούτως ή άλλως σε καλή κατάσταση, αλλά μετά την εξαγορά του από τον Musk τα πράγματα έγινα χειρότερα. Ορισμένοι μεγάλοι διαφημιστές έχουν σταματήσει να ξοδεύουν στην πλατφόρμα λόγω του ότι πέρασε στα χέρια του Musk. Επιπλέον, ένα κορυφαίο στέλεχος διαφημίσεων, η Sarah Personette, παραιτήθηκε την ημέρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Elon.

Ο Musk συναντήθηκε με ορισμένους διαφημιστές και το αποτέλεσμα ήταν τόσο κακό που ορισμένα στελέχη απομάκρυναν τις δαπάνες τους από το Twitter κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε η Kara Swisher της Vox Media. Μερικά από τα σχόλια και τις ενέργειες του Musk σχετικά με τη διαχείριση στο Twitter έχουν κάνει τους διαφημιστές ιδιαίτερα ανήσυχους.

Το Twitter δεν είναι κερδοφόρο και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τις διαφημίσεις. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώνει ετησίως περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε τόκους για τα δάνεια που πήρε ο Elon Musk ώστε να το εξαγοράσει.

Βέβαια, θα μπορούσε να πληρώνει ο ίδιος τα χρέη του, αλλά για να το κάνει αυτό, χρειάζεται μετρητά και για να έχει μετρητά, πρέπει να πουλήσει και άλλες μετοχές της Tesla. Αν συνεχίσει να πουλάει μετοχές της εταιρείας του, θα βρεθεί εκτός του συμβουλίου μετόχων, διότι δεν θα έχει αρκετό μερίδιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.