Από εχθές εμφανίζονται συνέχεια απαντήσεις της Google στην αναζήτηση με AI των ΗΠΑ, που είναι άνευ προηγουμένου. Επικίνδυνές, λανθασμένες και πλέον έχουμε ένα διατοπικό παρόν, που η τεχνητή νοημοσύνη μας συμβουλεύει να αυτοκτονήσουμε αν έχουμε κατάθλιψη. Τέτοια απάντηση έδωσε σε χρήστη που αναζήτησε τρόπους για να χειριστεί την κατάθλιψη. Του είπε να πάει να πέσει από την Golden Bridge. Απίστευτο και όμως πραγματικό, αφού η Google επέλεξε σαν καλύτερη λύση μια ανάρτηση κάποιου από το Reddit, που ήταν τελείως σαρκαστική και troll. To AI Overviews γίνεται στις ΗΠΑ ο προεπιλεγμένος τρόπος αναζήτησης στην Google και αυτό είναι τραγικό.

Η νέα αναζήτηση κυκλοφορεί ήδη μια εβδομάδα, με την Google να την ανακοινώνει στο Google I/O 2024 και να την διαθέτει για τους κατοίκους των ΗΠΑ, με περισσότερες χώρες να ακολουθούν σύντομα. Η Google την προωθεί με την φράση “κάνει το Googlάρισμα για εσένα”, όμως να σας πω την αλήθεια, προτιμώ να ψάχνω μόνος μου και να διαβάζω από σελίδες που εμπιστεύομαι.

Η αρχή έγινε και με την τελευταία αναβάθμιση στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google, με πολλές σελίδες να παραπονιούνται πως πλέον η αναζήτηση προωθεί αναρτήσεις στο Reddit (που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα) αντί για σελίδες που έχουν γνώσεις για αυτά που γράφουν. Τώρα που η ΑΙ χρησιμοποιεί την αναζήτηση της Google και χωρίς την κριτική σκέψη για να διακρίνει αν αυτό που διαβάζει είναι πραγματικό, αστείο, troll ή σαρκασμός, σερβίρει στους χρήστες ότι μπούρδα βρει μπροστά της στο διαδίκτυο, σαν την σωστή απάντηση και μάλιστα με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Έχουμε ήδη δει να προτίνει των βρώση μικρών πετρών, την πόση ούρων, την χρήση κόλλας στην πίτσα και τώρα έφτασε στο αποκορύφωμα προτείνοντας σε χρήστη που προσπαθεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, απλά να αυτοκτονήσει.

Η Google προσπαθεί να πείσει πως οι απαντήσεις δεν ήταν σε φυσιολογικές ερωτήσεις, όμως το τρόποι για να καταπολεμήσω την κατάθλιψη μας φαίνεται μια πολύ πραγματική ερώτηση που αρκετοί ενδεχομένως κάνουν. Η Google ισχυρίζεται επίσης πως οι απαντήσεις που δίνει είναι υψηλής ποιότητας, που για άλλη μια φορά δεν φαίνεται, καθώς όλο το διαδίκτυο έχει γεμίσει από αναρτήσεις λανθασμένων και επικίνδυνων απαντήσεων. Με τις απαντήσεις που δίνει, σίγουρα πρέπει να επέμβουν οι αρχές για πιθανή πρόκληση σωματικής βλάβης.

Έξτρα απαράδεκτη απάντηση που έδωσε, η ασφαλής θερμοκρασία για ψήσιμο κοτόπουλου ειναι οι 38.0 βαθμοί Κελσίου. Αυτή η συμβουλή είναι για εγγυημένη σαλμονέλα, νοσοκομείο και ίσως ακόμα χειρότερες επιπτώσεις σε άτομα με επιβαρυμένη υγειά. Μάλλον η τεχνητή νοημοσύνη της Google προσπαθεί να μας σκοτώσει.

Την ίδια στιγμή η Google φαίνεται πως θέλει να καταστρέψει τις σελίδες που παράγουν πραγματικό περιεχόμενο, ειδήσεις, οδηγούς και ψυχαγωγία, δίνοντας την απάντηση απευθείας η ίδια και χωρίς την ανάγκη να μπει ο χρήστης στην σελίδα για να δει το περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο, η Google δεν θα χρειάζεται να πληρώσει την σελίδα για τις διαφημίσεις της που προβάλει και θα αποκτά τα έσοδα απευθείας από τις διαφημίσεις που σκοπεύει να βάλει στην αναζήτηση.

Η AI γελοιοποιεί την Google μέρα με τη μέρα

Η εταιρία ισχυρίζεται πως στέλνει ήδη παραπάνω κόσμο στις ιστοσελίδες, όμως τα πρώτα στατιστικά από τις ΗΠΑ δείχνουν το ακριβώς αντίθετο με αρκετές σελίδες να έχουν χάσει μέχρι και το 96% της κίνησή τους, που με λίγα λόγια σημαίνει κλείσιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.