Ο Elon Musk έκανε κάποιους πολύ φιλόδοξους ισχυρισμούς, πως το Tesla Roadster θα σπάει κάθε ρεκόρ σε επιτάχυνση, κάνοντας το 0-100km/h σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Αυτό δήλωσε ο μεγάλος άντρας της Tesla στο X(πρώην Twitter) και αν επαληθευτεί θα είναι ορόσημο στις επιδόσεις των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τώρα έρχεται ο Μέιτ Ρίμακ, CEO της Buggati-Rimac και απαντάει πως αυτοί οι αριθμοί αν και εντυπωσιακοί είναι εφικτοί!

Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ κατέχει το Rimac Nevera, που ανήκει στην Buggati. To Nevera κατάφερε να κάνει το 0-100 σε μόλις 1.71 δευτερόλεπτα.

«Είναι δυνατό με ωθητήρες», είπε ο Rimac σε μια απάντηση σε ένα σχόλιο στο Facebook κάτω από μια φωτογραφία του κινητήρα του νέου σπορ αυτοκινήτου Chiron της Bugatti. «Κάναμε την προσομοίωση».

Όμως ο Κροάτης CEO πρόσθεσε πως υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα σε τόσο μεγάλες επιταχύνσεις.

«Το πρόβλημα είναι», είπε, «απελευθερώνεις τον αέρα σε 2-3 δευτερόλεπτα και μετά έχεις πολύ νεκρό βάρος που κουβαλάς γύρω σου (δεξαμενές, συμπιεστής, βαλβίδες, ακροφύσια κ.λπ.)».

Ο CEO της Buggati είπε πως οι ωθητήρες είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος, καθώς οι εναλλακτικές μέθοδοι επιτάχυνσης, όπως η τεχνολογία ανεμιστήρα αναρρόφησης, απέχουν πολύ από το στάδιο που θα είναι πρακτικές. Αν και μερικά σπορ αυτοκίνητα έχουν ενσωματώσει ανεμιστήρες αναρρόφησης, η Rimac απέρριψε την τεχνολογία λόγω του βάρους του Roadster και του «τεράστιου» εξοπλισμού που απαιτείται.

Tesla Roadster Buggati

Ο Elon Musk όμως δεν έχει αποκαλύψει το μυστικό του, ούτε έχει αναφέρει με τι θα είναι εξοπλισμένο το νέο Tesla Roadster. Το μόνο που ανέφερε είναι πως η επιτάχυνση θα είναι το λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι!

Σε προηγούμενες δηλώσεις της εταιρίας στην σελίδα της, είχε αναφέρει πως το Roadster έπιανε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 1.9 δευτερόλεπτα, κάτι που αναφέρεται ακόμα και σήμερα στην ιστοσελίδα της Tesla. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Tesla συνεργάζεται στενά με την SpaceX για την ανάπτυξη του Tesla Roadster!

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Elon Musk, με την εταιρία να παρουσιάζει το νέο της αυτοκίνητο μέχρι το τέλος του έτους. Η διάθεση του αυτοκινήτου στο κοινό θα γίνει μέσα στο 2025.

Τύπος έφτιαξε δικό του Tesla Cybertruck και είναι αυτοοδηγούμενο!

«Πιστεύω ότι έχει μια ευκαιρία να είναι το πιο εντυπωσιακό demo προϊόντος όλων των εποχών», έγραψε ο Elon Musk στο X.

Βέβαια ο Elon Musk τείνει να κάνει μεγάλες δηλώσεις. Το ίδιο έγινε και με το Cybertruck, που τελικά είχε μεγάλες διαφορές στην εμβέλεια αλλά και την τιμή. Σύντομα όμως θα μας λύσει τις απορίες η εταιρία με την επίσημη ανακοίνωση του Tesla Roadster! Μακάρι οι δηλώσεις του Elon Musk να επιβεβαιωθούν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.