Η Nothing δεν σχεδιάζει κάποιο foldable smartphone και δεν σκοπεύει να ασχοληθεί άμεσα με αυτήν την τεχνολογία. Τουλάχιστον αυτό είπε ο CEO της εταιρείας, Carl Pei, σε πρόσφατη συνέντευξή που έδωσε στο IndiaToday.

Στη συνέντευξή, ο Carl Pei διέψευσε αμέσως τις φήμες για ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο από την εταιρεία του. Αυτές οι φήμες εμφανίστηκαν στις αρχές Μαΐου και, ίσως, οι χρήστες ενθουσιάστηκαν λίγο περισσότερο από όσο χρειαζόταν.

Συγκεκριμένα, η Nothing ρώτησε τους χρήστες του Twitter τις απόψεις τους για τα foldable smartphone. Επιπλέον, κάποιος δημιούργησε concept render και τις δημοσίευσε με το όνομα “Fold (1)”.

Ωραία η έρευνα, καλά τα concept, αλλά ο Carl Pei δεν πιστεύει ότι τα foldable ή τα smartwatch έχουν κάποια αξία. Κάποτε είχε ρωτήσει τους χρήστες του Twitter σε τι χρησιμοποιούν το έξυπνο ρολόι τους, απαξιώνοντας αυτές τις συσκευές.

Όσον αφορά τα foldable smartphone, ο CEO της Nothing θεωρεί ότι είναι εξειδικευμένα προϊόντα και δεν πιστεύει ότι οι καταναλωτές επιθυμούν πραγματικά τόσο πολύ τις δυνατότητες των αναδιπλούμενων συσκευών.

Οι εταιρείες είναι καλό να ακολουθούν τις τάσεις, για να παραμένουν ανταγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά, ο Carl Pei έχει τι δική του άποψη σχετικά με το αν αξίζουν τα foldable που κυκλοφορούν στις μέρες μας.

Ο CEO της Nothing λέει ότι όλα τα foldable smartphone είναι ίδια. Τονίζει ότι αν κρύψεις το λογότυπο στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, κανείς δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο.

Βέβαια, όλα αυτά τα λέει κάποιος που δημιούργησε δύο smartphone των οποίων η πρόσοψη μοιάζει με όλων των υπόλοιπων έξυπνων τηλεφώνων της αγοράς και φρόντισε να κάνει ξεχωριστή την πλάτη.

Μάλιστα προωθεί τόσο πολύ τη “διάφανη” πλάτη και την έχει φορτώσει με τόσα πολλά στοιχεία και δυνατότητες, για να αναγκάσει το κοινό να βάζει το τηλέφωνο του ανάποδα στο τραπέζι.

Έτσι, μπορούν να ξεχωρίσουν όλα τα foldable smartphone μεταξύ τους. Όπως και όλα τα συμβατικά smartphone μεταξύ τους. Είτε αρέσει στον CEO της Nothing, είτε όχι, αν κάποιος δεν δει την πλάτη των Phone (1) και (2), δεν έχει ιδέα ποιο τηλέφωνο έχει μπροστά του.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως δεν νομίζει ότι οι καταναλωτές κυκλοφορούν και λένε: “Μακάρι το τηλέφωνό μου να μπορούσε να διπλώνει”. Θεωρεί ότι είναι μια καινοτομία που οι κατασκευαστές ωθούν στον καταναλωτή.

Σου έχω νέα Carl Pei, τα προϊόντα καλύπτουν ή δημιουργούν ανάγκες. Κάνεις δεν χρειάζεται το Glyph Interface, αλλά ξέθαψες χαρακτηριστικό του 2004 για να το κάνεις πιο ελκυστικό. “Ωθείς” τους καταναλωτές σου να βάζουν ανάποδα το τηλέφωνο στο τραπέζι και έχεις μείνει ακόμα στο Gorilla Glass 5.

Όπως και να έχει, η Nothing δεν σχεδιάζει να αναπτύξει ή να κυκλοφορήσει σύντομα ένα foldable smartphone. Τουλάχιστον όχι μέχρις ότου βρει πώς θα μπορέσει να κρατήσει λεπτή τη συσκευή και να έχει “διάφανη” πλάτη με περισσότερα φώτα από τα Billboards της Times Square.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.