Σε έναν σημαντικό νομικό θρίαμβο, η Apple εξασφάλισε μια πρόωρη νίκη στην αγωγή της κατά της NSO Group, της κατασκευάστριας εταιρείας του αμφιλεγόμενου κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus.

Η αγωγή, που κατατέθηκε από την Apple τον Νοέμβριο του 2021, κατηγορούσε την NSO Group για παραβίαση του νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών (CFAA) και του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας.

Παρά τις προσπάθειες της NSO Group να μεταφέρει την υπόθεση στο Ισραήλ, ο δικαστής Donato απέρριψε το αίτημά τους για απόρριψη, τονίζοντας την ισότιμη κατανομή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν και τα δύο μέρη στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο δικαστής Donato απέρριψε το επιχείρημα της NSO Group ότι οι λόγοι της Apple για την αγωγή ήταν ανεφάρμοστοι, επικυρώνοντας τις αξιώσεις της Apple βάσει της CFAA και του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας.

Η NSO Group αναμένεται τώρα να απαντήσει στην καταγγελία της Apple έως τις 14 Φεβρουαρίου 2024, ενώ η διάσκεψη διαχείρισης της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου 2024, στις 10:00 π.μ.

Αυτή η νομική νίκη ενισχύει τη δέσμευση της Apple να προστατεύει τους χρήστες από τις απειλές του 21ου αιώνα, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Apple. Η συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία Lockdown Mode στο iPhone, προληπτικές ειδοποιήσεις σε πιθανούς στόχους και μια επιχορήγηση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση απειλών spyware.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.