Η υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών σε συντονισμένη επιχείρηση προέβη σε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα στη πειρατεία συνδρομητικών καναλιών Οι περιοχές που επηρεάστηκαν από την επιχείρηση ήταν η Αθήνα, η Βοιωτία, η Σαλαμίνα και η Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Revolut: Προμήθειες για συναλλαγές με κάρτες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Ασφαλείας της Πάτρας, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή τη δραστηριότητα.  Επίσης, έχουν κατασχεθεί σημαντικά χρηματικά ποσά, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές.

Οι τρόποι πληρωμής ήταν ποικίλοι, και γινόταν μέσω ψηφιακών τραπεζών του εξωτερικό, όπως η N29 και η Revolut, κάτι που ίσως φέρει ελέγχους των Ελλήνων πολιτών που έχουν λογαριασμούς σε αυτές τις τράπεζες.

Από την τελευταία επιχείριση, οι αρχές υπολογίζουν η παράνομη δραστηριότητα έφερε παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους €5.798.700, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν οικονομικές ζημιές στις δικαιούχες εταιρίες, ύψους €25.127.700.

Cosmote TV σε 4K – Ο αριθμός οθονών για ταυτόχρονη θέαση

Από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος, πάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων. Αν το κράτος προχωρήσει σε διώξεις πολιτών, τότε μιλάμε για το μεγαλύτερο χτύπημα στην πειρατεία συνδρομητική τηλεόρασης, όμως με μεγάλο κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.