Ένα από τα προβλήματα των foldable είναι η τσάκιση στο κέντρο της εσωτερικής οθόνης. Τα αναδιπλούμενα της Samsung δεν αποτελούν εξαίρεση. Αν και η εταιρεία χρησιμοποιεί ανθεκτικό Ultra Thin Glass (UTG) στα Fold και Flip, η εσωτερική τους οθόνη παρουσιάζει μια αισθητή και ορατή τσάκιση στο σημείο όπου η οθόνη διπλώνει στη μέση.

Η Samsung έχει βελτιώσει το σχεδιασμό του μεντεσέ της για να μειώσει την τσάκιση, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Η εταιρεία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα παχύτερο στρώμα Ultra Thin Glass (UTG) για την εσωτερική οθόνη του Samsung Galaxy Z Flip 6. Εκτός από τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα, το γυαλί θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την αισθητή τσάκιση της οθόνης.

Το Elec ισχυρίζεται ότι η Samsung θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα παχύτερο UTG 50 microns στο Galaxy Z Flip 6, από τα 30 micros που έχουμε δει σε προηγούμενα Flip foldable. Το πρόσθετο πάχος θα βοηθήσει στη βελτίωση της ανθεκτικότητας αυξάνοντας τη σκληρότητά του υλικού και μπορεί να κάνει την τσάκιση λιγότερο ορατό, ωστόσο αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.

Συνήθως, η τσάκιση γίνεται πιο ορατή μετά από μερικούς μήνες χρήσης λόγω του συνεχούς διπλώματος και ξεδιπλώματος του τηλεφώνου. Ένα παχύτερο Ultra Thin Glass στο Samsung Galaxy Z Flip 6 θα μπορούσε να αντέξει καλύτερα αυτές τις αναδιπλώσεις με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας την τσάκιση λιγότερο εμφανή, τουλάχιστον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όμως αποτελεί αυτό λύση;

Σε κάθε περίπτωση, οι αναδιπλούμενες οθόνες είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη ενός foldable smartphone, οπότε οποιαδήποτε βελτίωση της ανθεκτικότητας θα ήταν ευπρόσδεκτη. Το πρόσθετο πάχος θα πρέπει να κάνει το Ultra Thin Glass πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τις ζημιές από σκληρά αντικείμενα όπως τα νύχια, καθώς και την αυξημένη πίεση κατά το πάτημα.

Δεν είναι σαφές αν η Samsung θα χρησιμοποιήσει το παχύτερο UTG στο Galaxy Z Fold 6, εκτός από το Z Flip 6. Η flagship foldable της εταιρείας θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από μια πιο ανθεκτική αναδιπλούμενη οθόνη και όχι μόνο λόγο της λιγότερο εμφανούς τσάκισης. Η πιο ανθεκτική εσωτερική οθόνη θα επέτρεπε την πιο άνετη χρήση του S Pen.

Προφανώς, η εταιρεία δεν σκοπεύει να αλλάξει το σχεδιασμό του waterdrop μεντεσέ της, φέτος. Ωστόσο, το 2025, η Samsung φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο σχεδιασμό μεντεσέδων και δομή UTG για το Flip 7. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ακόμα πιο παχύ πάνελ UTG για να μειώσει την τσάκιση της οθόνης. Το Galaxy Z Flip 7 βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και ο κορεατικός γίγαντας έχει χρόνο για να οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του και πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι τότε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.