Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 34% των καταναλωτών έχουν σπάσει κάποια στιγμή το τηλέφωνό τους. Οι περισσότεροι από εμάς προσέχουμε ιδιαίτερα τις συσκευές μας, όμως δεν είναι πάντα όλα στον έλεγχό μας και πάντα έχουμε το άγχος της λάθος κίνησης που θα προκαλέσει ζημιά στο τηλέφωνό μας. Έτσι λοιπόν, η motorola αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια rugged συσκευή, που θα αφαιρέσει ένα από τα καθημερινά μας άγχη.

Ο λόγος για το motorola defy, που έρχεται στα καταστήματα στα €280 και προσφέρει ανθεκτική κατασκευή, χωρίς όμως αδύναμο hardware, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες συσκευές. Μάλιστα και η τιμή παραμένει χαμηλή για rugged συσκευή.

Ας τη δούμε πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Η εταιρία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον σχεδιασμό για να επιτύχει μια πραγματικά ανθεκτική συσκευή. Έτσι το moto defy έρχεται με Gorilla Glass Victus στην πρόσοψη, κάτι που δεν είναι σύνηθες σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. Το υπόλοιπο  σώμα της συσκευής είναι από πλαστικό, ενώ καλύπτεται από λαστιχένια επιφάνεια για να απορροφά τους κραδασμούς. Συγκεκριμένα η συσκευή αντέχει από πτώσεις ύψους 1.8 μέτρων. Μάλιστα η συσκευή έχει πιστοποίηση IP68, που σημαίνει πως είναι ανθεκτική σε νερό και σκόνη, ενώ έχει και πιστοποίηση MIL-SPEC 810Η, που είναι στρατιωτική πιστοποίηση ανθεκτικότητας. Αυτό εξασφαλίζει απροβλημάτιστη χρήση σε ποιο ακραίες συνθήκες.

Η συσκευή έχει πάχος 10.9mm,που είναι περίπου και το πάχος μιας συσκευής με μια απλή θήκη, με τη διαφορά πως τα rugged τηλέφωνα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Η πλάτη έχει μια επιφάνεια σαν από λάστιχο, με αντιολισθητικό σχεδιασμό, για να μη φύγει ποτέ από τα χέρια σας ή την επιφάνεια που το ακουμπάτε, ενώ έχει και αισθητικό ενδιαφέρον.

Η παραχώρηση που έχει γίνει είναι τα μεγαλύτερα bezels που όμως αποτρέπουν το σπάσιμο του πάνελ της οθόνης από την κρούση μιας πτώσης.

Γενικά είναι μια από τις πιο όμορφες rugged συσκευές που έχουμε δει και με αρκετά μαζεμένο μέγεθος, ώστε να είναι ιδανικό για κάθε χρήστη ανεξαρτήτους μεγέθους  ή φύλλου.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είμαι της παλιάς εποχής, και το καλύτερο κινητό που είχα ήταν το Motorola RAZR. Αυτό που δίπλωνε, ήταν ακριβώς σαν του Κάπταιν Κέρκ στο Star Trek TOS.

    Δεν είχε φυσικά διαδίκτυα και τέτοια (δεν τα θέλω με τίποτα σε κινητό, θέλω μόνο τηλεφωνία και SMS), ΟΜΩΣ ήταν εξαιρετικό στο εξής: Διέθετε μία εφαρμογή σύνδεσης με τον υπολογιστή, με USB καλώδιο όπου φόρτιζε, και ταυτόχρονα έφτιαχνες και διαχειριζόσουν πολύ εύκολα την ατζέντα σου από το PC σου. Όχι πολύπλοκα, πολύ εύκολα. Έσωζες τις αλλαγές, έκανες νέες καταχηρήσεις, διέγραφες παλιές.

    Ανθεκτικότητα, είχε φάει πεσίματα, χτυπήματα, νερό, δεν καταλάβαινε τίποτα. Μετά από κάποια χρόνια παρέδωσε το πνεύμα. Δυστυχώς η Motorola δεν το ξανάβγαλε (είχε βγάλει το Gold edition που ήταν πανάκριβο τότε). Παρ’ όλες τις προτροπές των χρηστών για επανέκδοση του κινητού. Για ρωτήστε φίλους σας που το είχαν.

    Χωρίς άγχος λέει το άρθρο, μα βεβαίως η ζωή με το RAZR ήταν χωρίς άγχος. Χωρίς μπλιμπλίκια, χωρίς να σε κάνει ζόμπι να κοιτάς μια οθόνη και να είσαι εξαρτημένος από το Facebook, Tik Tok και άλλα (κάποιοι χρειάστηκε να πάνε σε κλινικές για ψυχολογική απεξάρτηση).

    Η Motorola είχε κάποιες σκέψεις να βγάλει μία σύγχρονη έκδοση, διπλούμενη, που να έχει και internet, δεν ξέρω, την έβγαλε, δεν την έβγαλε, δεν παρακολουθώ, εξάλλου, στην εποχή της κρίσης δεν διαθέτεις χρήματα κιόλας.

    Για το Defy είχα ακουστά. Ναι, έχω μια υποψία πως θα είναι κάτι καλό, αν κρίνω ότι τα Motorola γενικά ήταν πάντα καλά, ακριβότερα, και τα προτιμούσαν λιγότεροι. Στην εποχή μου έπαιρναν κατα κόρον Nokia. Μετά LG, και παρεμφερή.

    Είχα σε touch ένα της Alcatel. Η μπαταρία τελείωνε σε 3-4 συνομιλίες. Η σε 3-4 μέρες. Ενώ εκείνο το αξέχαστο RAZR για να τελειώσει η μπαταρία ήθελες βδομάδα με λογική χρήση. Και φόρτιζες σχεδόν πάντα από το PC. Γι’ αυτό σας λέω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.