Έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση με τα Windows 11 και κυρίως γιατί η εγκατάσταση τους απαιτεί την ύπαρξη TPM. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα Intel Mac δεν θα μπορούν να τρέξουν το νέο λειτουργικό σύστημα. Τι γίνεται όμως ειδικά με την περίπτωση του TPM;

Έγγραφα της Microsoft αποκάλυπταν ότι στις ελάχιστες απαιτήσεις είναι το TPM 1.2 ή νεότερο και στις προτεινόμενες είναι το TPM 2.0. Η εταιρεία άλλαξε τα έγγραφα και πλέον αναφέρει ότι κάθε σύστημα πρέπει να έχει TPM 2.0 για να τρέξει το λειτουργικό. Επίσης, υπολογιστές που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις (Soft Floor) θα λάβουν μία ειδοποίηση που λέει ότι δεν συστήνεται η εγκατάσταση των Windows 11.

windows 11 tmp 2.0

Υποτίθεται ότι όλα τα 2-in-1 συστήματα και τα laptops που κατασκευάστηκαν το 2016 και έπειτα έχουν προεγκατεστημένο TPM, αλλά ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι οι συσκευές τους δεν έχουν, βέβαια παίζει απλά να μην είναι ενεργοποιημένο. Θα δούμε πώς το ελέγχεις αυτό σε άλλο άρθρο για το πώς λύνεις το πρόβλημα με το TPM και το Secure Boot.

Από εκεί και πέρα, οι χρήστες που φτιάχνουν μόνοι τους desktop αγνοούν εντελώς το TPM – τουλάχιστον οι περισσότεροι – με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγκαταστήσουν τα Windows 11 γιατί απλά δεν γνώριζαν ότι θα χρειαστούν κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση των desktop μπορεί να γίνει εγκατάσταση TPM αρκεί να υπάρχει υποδοχή, στα laptop και τα 2-in-1 το θέμα είναι περίπλοκο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το TPM εξυπηρετει αποκλειστικα το “ηλεκτρονικο φακελωμα” του pc και τιποτα αλλο.
    Το παρακάτω το δοκιμασα και λειτουργει ( σε MBR , χωρις TPM , χωρίς UEFI, χωρις secure boot): Παίρνουμε το ISO των (αγγλικων) win10 , φτιαχνουμε με αυτό ενα boot usb. Στο boot usb στο φακελο sources σβηνουμε το install.esd και το αντικαθιστουμε με το install.wim που παιρνουμε απο το ISO των (αγγλικων) win11 ( φακελο sources). ( Τα iso μπορουμε να τα ανοιξουμε με το winrar είτε με mount ). Το στικακι usb αυτο στηνει κανονικα win11 μετα.( Προς το παρον δοκιμαστηκε σε win11 english , δεν βγηκε ακομα ελληνικο win11 ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.