Σε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, φυσικοί από το Πανεπιστήμιο Hyderabad στην Ινδία, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο κατάλληλο δρόμο για να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του διαστήματος, το μυστήριο της μεγάλης έκρηξης – Big Bang. Από τότε που ο Edwin HUbble συνειδητοποίησε ότι το σύμπαν συνεχώς επεκτείνεται σχεδόν 100 χρόνια πριν, οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει τη σταθερά Hubble στους υπολογισμούς τους σε οποιαδήποτε κλίμακα στο σύμπαν.

Το σύμπαν έχει ακτίνα 46.8 δισ. έτη φωτός – Η ηλικία του είναι 13.8 δισ. έτη – Πως γίνεται όμως να συμβαίνει;

Αλλά σήμερα, οι εκτιμήσεις για τη σταθερά Hubble δεν ευθυγραμμίζονται πάντα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρους αν όντως αυτή διαφέρει ή πρόκειται για προβλήματα στις παρατηρήσεις και στο μηδενισμό των οργάνων.

Οι περισσότεροι ωστόσο συγγραφείς της έρευνας την οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου συμφωνούν ότι οι μετρήσεις είναι πλέον αξιόπιστες. Τα όργανα συνεχίζουν να βελτιώνονται, επομένως αν οι μετρήσεις σε τοπικά και απομακρυσμένα επίπεδα διαφέρουν τότε κάτι λείπει.

Εδώ είναι που εισάγουν την κβαντική βαρύτητα ως πιθανό παράγοντα. Αυτή η μεταβλητή θα μπορούσε να καλύψει το κενό στις παρατηρήσεις της σταθεράς Hubble. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως προτείνουν οι συγγραφείς, η κβαντική βαρύτητα θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τον ρυθμό μεταβολής με τον οποίο το ίδιο το σύμπαν διαστέλλεται.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια της ταχείας ανάπτυξης του σύμπαντος αμέσως μετά το Big Bang, μπορεί να μην υπήρχε μια ενιαία, ομοιόμορφη ζώνη επέκτασης. Αντ’ αυτού, όλο και περισσότεροι επιστήμονες διατυπώνουν θεωρίες γύρω από την ιδέα των πολλαπλών πεδίων όπως αναφέρουν.

Η μελέτη είναι διαθέσιμη εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σταματήστε να ανεβάζετε τόσο κακογραμμένα άρθρα, χωρίς μέση, αρχή και τέλος. Ολοφάνερα, δεν έχετε ιδέα από το θέμα των επιστημονικών άρθρων που καταπιάνεστε. Τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθεια σας να αυξήσετε την ποσότητα των άρθρων, δεν υπάρχει καμία ποιότητα.

    • Όντως. Αν και το άρθρο,σαν θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, παρόλα αυτά, η γραμματική του και ο τρόπος επεξήγησης είναι για.. ας το θέσουμε ευγενικά,ότι είναι για κλάματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.