Μπορεί σε μερικούς να αρέσει ιδιαιτέρως η ιδέα χρήσης του iMessage στο Android, ωστόσο όπως επισημαίνει το phonearena.com, μετά από έρευνα πολλών ωρών προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να το κάνει, επισημαίνει πως υπάρχουν πλήθος apps σε σκοτεινά σημεία των app stores τα οποία δεν κάνουν αυτό που θέλουν να πιστέψουμε.
Πιο συγκεκριμένα, πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν λογότυπα και χρώματα παρόμοια με αυτών καταξιωμένων εφαρμογών προκειμένου να ξεγελάσουν το χρήστη και να τον πείσουν να εγγραφεί σε αυτές ή να τις κατεβάσει. Calculators, fake banking apps, εφαρμογές υγεία και ό,τι κυριολεκτικά μπορείς να φανταστείς.
Αν για παράδειγμα κάποιος πληκτρολογήσει στο Play Store iMessage, θα του επιστρέψει χιλιάδες αποτελέσματα, ιδιαίτερα ύποπτα.
Messages iOS: Θα προσπαθήσει να σε πείσει να πληρώσεις συνδρομή, αμέσως μετά την εγκατάσταση. 3.99 δολάρια την εβδομάδα, ή 34.99 δολάρια το μήνα. Μπορείς να κλείσεις το prompt πληρωμής και να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς δωρεάν, αλλά χαρακτηριστικά όπως προγραμματισμός μηνυμάτων και μπλοκάρισμα απαιτούν συνδρομή. Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, τα λαμβάνεις δωρεάν στο Google Messages, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι αν εγγραφείς βλέπουν ακόμη μεγαλύτερες κινήσεις χρημάτων στους λογαριασμούς σε σχέση με την συνδρομή.
Messages iOS 17: Σου ζητά αμέσως να δώσεις τον αριθμό τηλεφώνου σου για διαφημιστικούς σκοπούς.
Messages iOS 16: Μια παρόμοια εφαρμογή, η οποία προσπαθεί να μιμηθεί το messaging app του iPhone, αν και είναι φορτωμένο με πλήθος διαφημίσεων.
Smart Messages: Αποτελεί την εξαίρεση σύμφωνα με το phonearena, καθώς είναι απλά μια εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις μέχρι και 13 δολάρια που ζητά για ένα χρόνο για να αφαιρέσεις τις διαφημίσεις.
Παράλληλα, εφαρμογές σαν αυτές που προαναφέρθηκαν, δεν σου επιτρέπουν σε καμιά περίπτωση να αφαιρέσεις τα δεδομένα σου. Μόλις τις κατεβάσεις, αυτομάτως τους δίνεις πρόσβαση στα δεδομένα σου και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με αυτά.
Messages Phone 15 – OS 17 Msg: Αμέσως σου ζητά να ανεβάσεις τον αριθμό του κινητού σου για διαφημιστικούς σκοπούς.
Τέλος, μια εφαρμογή ιδιαιτέρως άξιας αναφοράς, είναι το SmartThings, που προωθεί τον εαυτό του σαν ένα προϊόν της Samsung. Στην ουσία είναι απλό remote app για έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung και άλλα smart home gadgets, και απαιτεί συνδρομή.
Γενικώς τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή με τις εφαρμογές που κατεβάσουμε, τις συγκαταθέσεις που δίνουμε και σε ποιες συνδρομητικές υπηρεσίες εγγραφόμαστε.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.