Και όμως τα αποκαλούμενα signal booster cell phone apps τα οποία υπόσχονται να ενισχύσουν το σήμα κινητής σου δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, αντίθετα καταναλώνουν μπαταρία και επιβραδύνουν το smartphone σου. Για να κατανοήσουμε γιατί αυτές οι εφαρμογές δεν προσφέρουν στη πράξη καλύτερο σήμα, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το σήμα.

Κίνδυνος απώλειας των επαφών σου λόγω Google Contacts

Οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες είναι οι εξής:

  • οι τεχνικοί περιορισμοί του σήματος
  • το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι
  • η ίδια η συσκευή

Εν ολίγοις καμιά εφαρμογή δεν μπορεί να επηρεάσει τους εν λόγω παράγοντες επομένως όλα εξαρτώνται από το smartphone σου, τη θέση του και τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Η αποδοτικότητα του smartphone στη λήψη σήματος, είναι ανάλογη με το modem που έχει στο εσωτερικό του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προσαρμοστεί.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να τροποποιηθούν, όπως η ισχύς του εξερχόμενου σήματος και πόσο συχνά το τηλέφωνα αναζητά για νέο. Θα έχεις διαπιστώσει και εσύ ο ίδιος ότι η συσκευή ανεβάζει έστω και λίγο τη θερμοκρασία της όταν το σήμα είναι αδύνατο και προσπαθεί να συνδεθεί σε άλλους πύργους κινητής προκειμένου να επανέλθει η συνδεσιμότητα.

Επίσης κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνάς είναι ότι το smartphone σου κάνει ήδη ό,τι είναι απαραίτητο για να σου εξασφαλίσει την πρόσβαση στο δίκτυο κινητής και την καλύτερη ποιότητα σήματος βάσει των συνθηκών, με τους κατασκευαστές να προσπαθούν να βρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ καλής ποιότητα σήματος, εξάντλησης της μπαταρίας και υπερθέρμανσης.

Ένα τρίτο app είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα μπορέσει να κάνει κάποια διαφορά. Πολλά απλά ενεργοποιούν τα δεδομένα κινητής ή το Wi-Fi αυτόματα, ενέργειες που μπορείς να τις κάνεις από μόνος σου. Εφαρμογές όπως το GlassWire είναι πολύ πιο χρήσιμες για τη μέτρηση του traffic και πόσα δεδομένα στέλνει και λαμβάνει ένα app. Μπορείς να περιορίσεις εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα δεδομένων και γενικώς παρέχουν πλήθος λειτουργιών. Μια άλλη εφαρμογή, το Network Cell Info Lite & Wifi είναι ακόμη πιο χρήσιμη στο να σε βοηθήσει να βρεις καλύτερο σήμα και όχι τα fake signal booster apps.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.