Μια γυναίκα από την Αυστραλία είδε 500.000 δολάρια Αυστραλίας (€305.000) να κάνουν φτερά, μετά από μια απλή αναζήτηση στην μηχανή αναζήτησης της Google. Η γυναίκα τώρα μιλάει για την εμπειρία της, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να μην την πατήσει όπως αυτή.

Η Αυστραλή Jo O’Brien, πέτυχε διακανονισμό διαζυγίου ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας. Τα χρήματα μπήκαν σε επενδυτικό λογαριασμό όμως στην συνέχεια έκαναν φτερά. Η O’Brien έστειλε τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού σε μια σελίδα σύγκρισης επιτοκίων, που όπως αποδείχθηκε ήταν ψεύτικη.

Η γυναίκα αναζήτησε στην Google τον όρο “Τα καλύτερα επιτόκια επενδύσεων ορισμένου χρόνου”. Η αναζήτηση της Google της έβγαλε την ψεύτικη σελίδα στους πρώτους συνδέσμους (πιθανότατα σαν διαφήμιση). Όπως αποδείχθηκε όμως η σελίδα είχε δημιουργηθεί από απατεώνες, όπως δήλωσε η γυναίκα.

Την επόμενη μέρα, η Jo δέχθηκε τρεις κλήσεις από άνδρες που δήλωσαν υπάλληλοι διαφορετικών εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι άνδρες χρησιμοποίησαν πραγματικά ονόματα υπαλλήλων από αυτές της εταιρίες. Η γυναίκα έλεγξε τα ονόματα στις ιστοσελίδες των εταιριών και τα τηλέφωνα από τα οποία δέχθηκε την κλήση και όλα έδειχναν εντάξει. Οι άνδρες της πρόσφεραν καλύτερα επιτόκια για τις καταθέσεις της.

Google απάτη

Μάλιστα οι άνδρες της έστειλαν emails με αιτήσεις και έντυπα, που της ζήτησαν να συμπληρώσει για το νομικό τμήμα της ετιαρίας. Η διαδικασία φαινόταν φυσιολογική και καθόλου βιαστική, ενώ δεν φάνηκε κάτι να πηγαίνει στραβά.

Στην συνέχεια, οι απατεώνες έδωσαν στην Jo έναν λογαριασμό στην National Australia Bank, ισχυριζόμενοι πως ο λογαριασμός δημιουργήθηκε για εκείνη και ήταν συνδεδεμένος με το τοπικό κατάστημα στην Μελβούρνη. Η Jo μετέφερε τα χρήματα εκεί, όμως σύντομα θα μάθαινε την πικρή αλήθεια. Τα χρήματα που έστειλε πήγαν σε έναν εταιρικό λογαριασμό και από εκεί έφυγαν για offshore εταιρία.

«Μου είπαν: “Ορίστε ο αριθμός του λογαριασμού όταν θα είστε έτοιμη να κάνετε την πρώτη μεταφορά’», αφηγήθηκε η Jo. «Δεν ήταν βιαστικό, δεν μου φάνηκε ύποπτο ή κάτι τέτοιο».

Η Jo έλαβε μήνυμα από την τράπεζά της, για να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους, καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχε πέσει θύμα απάτης. Το μήνυμα ήρθε την ώρα που οδηγούσε και συνειδητοποίησε τι έχει συμβεί. Σταμάτησε σε έναν παράδρομο και έχασε την μιλιά της καθώς ήταν σχεδόν όλα της τα χρήματα.

Πατέντα της Google θα κάνει τα Pixel διαγνωστικό εργαλείο για καρκίνο του δέρματος

Η τράπεζα επέτρεψε να γίνει η μεταφορά, καθώς ήταν από την ίδια την Jo, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες. Συνολικά έγιναν πέντε ξεχωριστές συναλλαγές ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Για αυτό όταν μιλάτε για τόσο μεγάλα ποσά, πάντα σε κάποιο υποκατάστημα. Πάντα μα πάντα ελέγχουμε τις σελίδες που μπαίνουμε για το αν είναι αληθινές ή απάτες και ποτέ δεν πατάμε σε διαφημίσεις που εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης, ιδιαίτερα για πράγματα που έχουν να κάνουν με τις καταθέσεις μας και την περιουσία μας.

Για την ιστορία η Jo κατάφερε να βρει την εταιρία, που είχε αποσπάσει 1.7 εκατομμύρια δολάρια από εννέα άτομα. Στην συνέχεια βρήκε το τηλέφωνο του 29χρονου διευθυντή της εταιρίας, απελπισμένη για τα λεφτά που έχασε.

Η Jo μετέφερε τις κλήσεις που του έκανε:

«Είμαι η Jo O’Brien. Το άτομο από το οποίο έκλεψες 500.000 $», έστειλε σε ένα μήνυμα, ανέφερε το ABC 7.30 .

«Δεν θα τα παρατήσω μέχρι να πάρω τα χρήματά μου πίσω και/ή να καταστρέψω τη ζωή σας…

«Μπλέξατε με το λάθος άτομο».

Η κ. O’Brien είπε ψέματα στον απατεώνα και του είπε ότι έβαλε έναν ιδιωτικό ερευνητή να εντοπίσει την οικογένειά του και ότι είχε σχέσεις με ανώτερα στελέχη της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών, από όπου καταγόταν ο απατεώνας.

Google απάτη αναζήτηση

Ο απατεώνας απάντησε και είπε: «Αν προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με την οικογένειά μου στο Ντουμπάι ή στο Πακιστάν, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα πάρετε ούτε μια δεκάρα πίσω.

«Επιπλέον, έχω επίσης πολλές συνδέσεις στη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν που θα μπορούσαν να σας φιλοξενήσουν πολύ καλά».

Η κυρία O’Brien είπε στο ABC ότι στη συνέχεια άρχισε να παίζει ωραία, κάτι που οδήγησε τον απατεώνα να συμπάσχει μαζί της.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας της είπε ότι θα μπορούσε να την φέρει σε επαφή με τον άνδρα πίσω από το σχέδιο, ο οποίος θα μπορούσε να της δώσει τα χρήματά της πίσω.

Τα στοιχεία αυτού του ανθρώπου ήταν πρόχειρα και δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι υπήρχε ή ότι συμμετείχε στην περίτεχνη απάτη.

efood pro: Με συνδρομή και το efood πλέον!

«Αν έχετε ισχυρές διασυνδέσεις όπως η ISI (Πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών) ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που θα μπορούσε να κάνει έφοδο στο σπίτι του, να τον βασανίσετε και πάρτε τα χρήματά σας πίσω», είπε ο απατεώνας στην κ. O’Brien.

Όλα αυτά ήταν άκαρπα και ούτε και η αστυνομία μπορούσε να κάνει κάτι, καθώς τα χρήματα ήταν ήδη στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ! ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ? η’ ΟΧΙ?

    • Δυστυχώς όχι. Από την στιγμή που ήταν εκείνη που έστειλε τα λεφτά, καμία τράπεζα δεν θα την καλύψει, εκτός και αν το πει δικαστήριο. Όμως, δεν κατάφερε να βρει σε ποιον πήγαν τα λεφτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.