Πολύ πιο εύκολη σύντομα η διαδικασία για το κλείδωμα του Android smartphone σου μέσω του Find my Device app. Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία σου επιτρέπει να διαγράφεις τα δεδομένα της συσκευή σου και να τη κλειδώνεις απομακρυσμένα. Παράλληλα επιτρέπει στον χρήστη να την εντοπίσει στον χάρτη, ενώ έχει και την δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου, ώστε να την βρείτε, όταν φτάσετε σε αυτή.

Αλλά όπως ανακάλυψε το AndroidAuthority η Google θα ενσωματώσει ένα χαρακτηριστικό που θα σου επιτρέπει το απομακρυσμένο κλείδωμα της οθόνης, του Andriod τηλεφώνου σου,  απλά χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου και αφού απαντήσεις ορισμένες σύντομες απαντήσεις.

Θα μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή. Πρόκειται για ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό όταν δεν θυμάστε τα στοιχεία πρόσβασης στον Google λογαριασμό και πρέπει να κλειδώσετε τη χαμένη σας ή κλεμμένη σας συσκευή το συντομότερο δυνατό.

Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή θα διευκολύνει επίσης την σύνδεση στο Find My Device. Προς το παρόν πρέπει κάθε φορά που θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε, να εισάγουμε το email και τον κωδικό. Σύντομα, θα μας εμφανίσει την επιλογή να μην μας ζητήσει ξανά τον κωδικό. Βέβαια αυτό είναι κάπως επικίνδυνο, από την άλλη, αν η συσκευή είναι κλειδωμένη, ποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτή. Για έξτρα ασφάλεια όμως, θα έχει σύνδεση στην υπηρεσία με το δακτυλικό μας αποτύπωμα, σαν νέα μέθοδο σύνδεσης.

efood pro: Με συνδρομή και το efood πλέον!

Αυτό σημαίνει πως αντί να μας ζητάει τον κωδικό κάθε φορά, θα μπορούμε να ανοίξουμε την εφαρμογή με το δακτυλικό μας αποτύπωμα ή με το Face Unlock, αν υποστηρίζει 3D scanning του προσώπου μας.

Η αλήθεια είναι πως η εφαρμογή είναι τρομερά χρήσιμη για τις περιπτώσεις απώλειας της συσκευής μας, όμως πρέπει να διατηρεί υψηλά επίπεδα ασφάλειας, αφού αποκαλύπτει την τοποθεσία μας σε όποιον έχει πρόσβαση στην εφαρμογή. Για αυτό ενεργοποιούμε την βιομετρική πιστοποίηση, ενώ δεν θα πρότεινα να πατήσετε να μην σας ζητάει πιστοποίηση χρήστη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ! ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ? η’ ΟΧΙ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.