Η Google φαίνεται πως αναπτύσσει μια τεχνολογία ιδιαίτερα πρωτοποριακή, που μπορεί να παρέχει έναν τρόπο διάγνωσης και διαχείρισης δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του δέρματος. Η εταιρία κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και περιγράφει ένα σύστημα διάγνωσης δερματικών παθήσεων, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Το σύστημα αναλύει εικόνες δέρματος, για να προσδιορίσει τις δερματικές παθήσεις και παρέχει πληροφορίες και πιθανή διάγνωση.

Με τίτλο «Πρώιμη διάγνωση δερματικών παθήσεων με χρήση ηχητικών αισθητήρων», η πατέντα της Google, περιγράφει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για την ανάλυση φωτογραφιών του δέρματός μας και την διάγνωση διάφορων παθήσεων καρκίνου του δέρματος. Με την χρήση της κάμερας του τηλεφώνου  και με την χρήση τρισδιάστατων ηχητικών αισθητήρων, Η Google συλλέγει ογκομετρικά δεδομένα σχετικά με δερματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένου  και του βάθους του καρκίνου.

Τα δεδομένα στην συνέχεια αναλύονται με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, για να προσδιοριστεί η κατάσταση του δέρματος. Το σύστημα εκπαιδεύεται από τεράστιο όγκο δεδομένων και εξετάζει τις διαθέσιμες πληροφορίες για να προσδιορίσει την πιθανή κατάσταση. Χρησιμοποιεί παράγοντες όπως η υφή, το χρώμα, το σχήμα και τα σχέδια των δερματικών αλλοιώσεων. Στην συνέχεια προσφέρει μια αναλυτική αναφορά για περαιτέρω κλινική αξιολόγηση.

Google καρκίνο δέρματος

Η κάθε αναφορά που παράγει, περιλαμβάνει και τα επίπεδα αξιοπιστίας της εκτιμώμενης κατάσταση, όπως επίσης και μια πιθανή διάγνωση, με την σοβαρότητα και προτεινόμενα βήματα που πρέπει να κάνει ο ασθενής. Όμως, το σύστημα της Google δε βασίζεται μόνο στην επιφανειακή απεικόνιση, αλλά αναλύει σε βάθος τις δερματικές βλάβες, δίνοντας πιο ακριβή αποτελέσματα. Η Google τα έχει σχεδιάσει όλα ώστε να είναι διαφανή, ώστε οι κλινικοί γιατροί να μπορούν να ελέγχουν και να αξιολογούν τα δεδομένα για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω διάγνωση και θεραπεία.

Αν η πατέντα της Google καταφέρει να κυκλοφορήσει σε εμπορικό προϊόν, θα φέρει την επανάσταση στη δερματολογία. Θα μπορεί να κάνει αξιολογήσεις κατάστασης του δέρματος, από τον καναπέ μας, πριν καν πάμε στον γιατρό για επιβεβαίωση, ενώ θα έχει μηδενικό κόστος για τον χρήστη. Όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού μας και έχοντας μόνο ένα smartphone (που να υποστηρίζει τις λειτουργίες της υλοποίησης). Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να συμβάλει στην έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, ώστε ο χρήστης να απευθυνθεί σε γιατρό και να πάρει έγκαιρα την καλύτερη θεραπεία.

Περάσαν 8 μήνες και η Google ακόμα δεν έδωσε όσα υποσχέθηκε στο Pixel 8 Pro

Όμως, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως αυτό είναι απλά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που δε γνωρίζουμε αν η Google έχει σκοπό να αξιοποιήσει για την δημιουργία προϊόντος ή απλά για να προλάβει κάποιον ανταγωνιστή της. Στον χώρο των επιχειρήσεων όλα είναι πιθανά κα πολλές φορές η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σημασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.