Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει καταφέρει να αποσπάσει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από το Android, σε σημείο που ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός πουλάει πλέον περισσότερα smartphones από τη Samsung. Όμως, το 2023, λιγότεροι χρήστες Android φέρεται να μεταπήδησαν σε iPhone σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με μια έκθεση της CIRP, το 13% των αγοραστών iPhone το 2023 έκανε τη μετάβαση από το Android στο iOS. Αυτό το ποσοστό είναι μειωμένο από το 15% του 2022, το οποίο ήταν το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε ετών.

Δεν πρόκειται για μεγάλη πτώση, αλλά έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή, καθώς η Apple δεν έχει πραγματικά αφήσει τις προσπάθειές της να διατηρήσει την περίφημη προσέγγιση “walled garden” στις υπηρεσίες της, τον τελευταίο καιρό.

Το 2023 δεν ήταν επίσης μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή χρονιά για τις συσκευές Android, όπου οι περισσότερες ναυαρχίδες ήταν αρκετά επαναλαμβανόμενες, και ακόμη και οι αναδιπλούμενες συσκευές ήταν σχετικά υποτονικές στο σύνολο τους.

Αυτό το ποσοστό του 13% δεν είναι επίσης ιδιαίτερα χαμηλό. Το 2020 και το 2021, το ποσοστό των χρηστών Android που άλλαξαν σε iPhone ήταν 11% και το 2019 ήταν και πάλι 13%.

Android iPhone 2023

Αυτό που δείχνουν αυτοί οι αριθμοί, ωστόσο, είναι η μη αναπάντεχη τάση όπου οι χρήστες iPhone επιμένουν στα iPhone τους και παράλληλα οι χρήστες Android δεν αλλάζουν ούτε αυτοί πολύ εύκολα “στρατόπεδο”.

Αν και υπάρχουν οφέλη από την αλλαγή σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αρνητικά συνήθως υπερτερούν, καθώς η αλλαγή οικοσυστήματος συχνά σημαίνει επανεπένδυση σε εφαρμογές και παιχνίδια, καθώς και εξοικείωση με τις διάφορες ιδιορρυθμίες και τα προνόμια ενός άλλου λειτουργικού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.