Παρόλο που μπορεί να μην σκέφτεστε την ευπάθειά σε απειλές ασφαλείας όταν scrollαρετε ακατάπαυστα, η Google έχει κατά νου το συμφέρον της Android συσκευής σας. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία αναπτύσσει τρόπους για να δημιουργήσει μια ασφαλέστερη εμπειρία περιήγησης. Με στόχο την προστασία των συσκευών Android από κακόβουλο λογισμικό, phishing, και τα λοιπά, η Google κάνει το ντεμπούτο μιας λειτουργίας για ασφαλή περιήγηση στο Android.

Όπως εξηγείται σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον εμπειρογνώμονα Android Mishaal Rahman, το Android Safe Browsing, όπως ονομάζεται η λειτουργία για ασφαλή περιήγηση, γίνεται σταδιακά διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή από τη Google. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να σας ειδοποιεί για απειλές στη συσκευή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής και των δεδομένων σας.

Λειτουργεί με την αξιοποίηση του SafetyNet Safe Browsing API – αυτό δίνει στις εφαρμογές τη δυνατότητα να προσδιορίζουν αν μια διεύθυνση URL έχει χαρακτηριστεί ως γνωστή απειλή από τη Google. Πριν ανοίξετε έναν δυνητικά επικίνδυνο σύνδεσμο, η συσκευή θα σας προειδοποιήσει με μια ειδοποίηση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία στα τηλέφωνα Google Pixel και Samsung Galaxy μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου.

Παρόλο που αναφέρεται ως νέα λειτουργία, το Android Safe Browsing, ή ασφαλής περιήγηση, βρίσκεται στην πραγματικότητα σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Εμφανίστηκε σε μια beta έκδοση των Google Play Services τον Οκτώβριο του 2023. Εκείνη τη στιγμή, ο Nail Sadykov του καναλιού Google News Telegram αποκάλυψε μια προηγουμένως κρυμμένη σελίδα που έδειχνε λεπτομέρειες σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλούς περιήγησης.

Αξιοποιώντας το SafetyNet Safe Browsing API, οι συσκευές Android δεν θα μπορούν μόνο να αξιοποιούν τη βιβλιοθήκη απειλών της Google, θα μπορούν επίσης να εξοικονομούν μπαταρία, να περιορίζουν τη χρήση εύρους ζώνης, και να διατηρούν το απόρρητο του χρήστη. Το API είναι ουσιαστικά αυτό που βοηθά τις συσκευές Android να συνδεθούν με το δίκτυο ανίχνευσης απειλών της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.