Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε τεράστιο άνοδο από το 2023 και είναι αυτό που κυνηγούν όλες οι εταιρίες για να προσθέσουν στις συσκευές τους. Πέρσι το είχαμε κυρίως σε εφαρμογές και ιστοσελίδες, φέτος ξεκινάει να μπαίνει στα κινητά μας, με την Apple και την Google να κάνουν τα πρώτα μεγάλα βήματα.

Η Apple φαίνεται να έχει μείνει αρκετά πίσω, για αυτό έχει ξεκινήσει μια τεράστια επένδυση χρημάτων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με εξαγορά πολλών εταιριών που ασχολούνται με τον κλάδο. Έτσι, τα iPhone 16 θα έρθουν με μια εξαιρετικά βελτιωμένη Neural Engine, ώστε να μπορεί να σηκώσει το φόρτο από τις διεργασίες τεχνητής νοημοσύνης.

Με την Apple να σχεδιάζει την εισαγωγή εφαρμογών Generative AI στις συσκευές της, ο χρήση ενός πολύ δυνατού NPU είναι μονόδρομος και μάλιστα πρέπει να βιαστεί, με το iOS 18 να ανακοινώνεται τον Ιούνιο στην WWDC 2024, ενώ η κυκλοφορία του θα έρθει με την σειρά iPhone 16.

Η νέα Νευρωνική Μηχανή της Apple θα δώσει μεγάλη ώθηση, με σημαντικά περισσότερους πυρήνες, σύμφωνα με μια νέα Economic Daily News., που κυκλοφόρησε σήμερα. Η έκθεση δεν μας δίνει τον ακριβή αριθμό των πυρήνων, όμως το ότι θα υπάρχουν περισσότεροι από αυτούς είναι από μόνο του αρκετά σημαντικό, καθώς η iPhone Neural Engine έχει κολλήσει στους 16 πυρήνες από το iPhone 12.

Αρκετοί φανατικοί τις Apple επιστρέφουν τα Vision Pro τους

Τώρα η Apple ετοιμάζεται και αυτή να κάνει ένα τεράστιο άλμα στην τεχνητή νοημοσύνη, που όμως απαιτεί και μεγάλες αλλαγές σε θέματα hardware. Περιμένουμε μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία των iPhone 16, ενώ πιθανότατα θα έχουμε και μεγάλη αναβάθμιση στην Siri, που πλέον θα μπορεί να κάνει χρήση των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής!

Το 2024 μας έχει δώσει δυνατά δείγματα πως θα είναι συναρπαστικό. Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για περισσότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.