Λάβαμε μία ειδοποίηση στο Gmail που μας ενημερώνει για τη Βελτιωμένη Ασφαλή Περιήγηση, αλλά βιαστήκαμε να πατήσουμε το κουμπί που έκλεινε το pop-up. Όμως, είδαμε την ίδια ειδοποίηση και σε άλλους λογαριασμούς μας, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν είμαστε οι μόνοι. Έτσι, αποφασίσαμε να αναφερθούμε σε αυτό το χαρακτηριστικό της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google.

Η Βελτιωμένη Ασφαλής Περιήγηση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από το ηλεκτρονικό ψάρεμα, το λεγόμενο phishing, και τα κακόβουλα προγράμματα, τόσο στον Chrome όσο και στο Gmail. Τρέχει αυτόματα στο παρασκήνιο για να παρέχει ταχύτερη, προληπτική προστασία από επικίνδυνους ιστότοπους, λήψεις, και επεκτάσεις.

Godeal24 Summer Sales: Λογισμικό σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, εκπτώσεις ως και 62%

Η ενεργοποίηση της γίνεται σε επίπεδο λογαριασμού και προσφέρει μεγαλύτερη προστασία αν χρησιμοποιείτε τον Chrome. Όπως και να έχει, αξίζει να την ενεργοποιήσετε, έστω και αν χρησιμοποιείτε άλλο browser, αλλά το Gmail. Για να ενεργοποιήσετε τη Βελτιωμένη Ασφαλή Περιήγηση μπαίνετε σε αυτήν τη σελίδα και από τα αριστερά επιλέγετε την “Ασφάλεια”.

Μετά, ψάχνετε για τη Βελτιωμένη Ασφαλή Περιήγηση και επιλέγετε τη “Διαχείριση Βελτιωμένης Ασφαλούς περιήγησης”. Στη συνέχεια, ενεργοποιείτε τον διακόπτη και είστε έτοιμοι. Η ενεργοποίηση είναι άμεση. Αν θέλετε να την απενεργοποιήσετε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και απενεργοποιείτε τον διακόπτη. Σύμφωνα με τη Google, η απενεργοποίηση μπορεί να πάρει έως 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί να πατήσουμε κάτι για την ασφάλεια και να μην υπαρχει ασφάλειά από μονη της; δεν καταλαβαίνω γιατί ο χρήστης πρέπει να κάνεις αυτό. Η google αφού ισχυρίζεται ότι είναι πιο ασφαλής έτσι ο λογαριασμός γιατί το κάνει άπλα;

  2. Αν το διάβασες όλο, η ενεργοποίηση είναι άμεση.
    Αλλά για την απενεργοποιηση θέλει 24 ώρες,
    ( μέχρι να μαζέψει και την τελευταία πληροφορία ).
    Τα στοιχεία όλων και οι πληροφορίες μαζεύονται.
    Πόσα κλικ έχουμε κάνει σε αποδοχές των όρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.