Όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες το Gmail ξεκίνησε να εμφανίζει σε emails που προέρχονται από επιβεβαιωμένους λογαριασμούς αποστολής το μπλε τικ που όλοι βλέπουμε εντός των emails μας, σε μια προσπάθεια να δείξει στους χρήστες ότι όντως το email είναι πραγματικό και δεν πρόκειται για spam και ο αποστολέας είναι αυτός που λέει ότι είναι.

Ωστόσο, όπως έδειξε πριν από μερικές ημέρες ο Chris Plummer, διαδικτυακοί εγκληματίες έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν τα μέτρα ασφαλείας της Google όσον αφορά ποιοι λογαριασμοί πιστοποιούνται με το χαρακτηριστικό μπλε τικ, κάνοντας τα μηνύματά τους να φαίνονται ότι προέρχονται από πιστοποιημένους αποστολείς, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος άνοιξε ένα bug report ticket στη Google, με την εταιρεία να το κλείνει λίγο αργότερα τονίζοντας ότι πρόκειται για κανονική συμπεριφορά. Κανονική συμπεριφορά δηλαδή το γεγονός ότι spam emails μπορούν να φέρουν το χαρακτηριστικό μπλε τικ. Χρειάστηκε το θέμα να πάρει έκταση στα social media για να ασχοληθεί ξανά η Google προκειμένου να εργαστεί και κλείσει την ευπάθεια που εκμεταλλεύονται οι διαδικτυακοί εγκληματίες με spam emails που φέρουν το μπλε σήμα.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.