Έτσι ξαφνικά από τις 27/6/2025 είναι απαραίτητη η έκδοση προσωπικού αριθμού για να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων.
Από την 28/06/2025 κι έπειτα, δεν εκδίδεται δελτίο ταυτότητας σε πολίτη, ο οποίος αν και είναι δικαιούχος χορήγησης Π.Α. δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έκδοσής του ή έχει εκκινήσει τη διαδικασία χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί με υπαιτιότητά του. Μόλις ο πολίτης προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση Π.Α. θα μπορεί να εκδοθεί δελτίο ταυτότητας.
Προσωπικός αριθμός πολίτη σε έλεγχο τροχαίας
Δελτία ταυτότητας μορφότυπου (ID1) με ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την 27/06/2025
Δελτία ταυτότητας μορφότυπου (ID1) με ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την 27/06/2025, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τον Π.Α., ισχύουν μέχρι την αντικατάστασή τους ή μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, κατ’ εφαρμογή του αρ.11Α§4 του ν.4727/2020 (Α΄ 184).
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.