Δυστυχώς όσο και να μην μπορούμε να το φανταστούμε, συνεχίζουν να υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές που δείχνουν τον ψηφιακό αναλφαβητισμό. Υπάλληλος ΚΤΕΛ όπως αναφέρει ο Φοιτητικός Σύλλογος Καστοριάς, αρνήθηκε να δεχτεί την ψηφιακή φοιτητική ταυτότητα, τη στιγμή που όπως έχουμε αναφέρει εδώ στο techmaniacs.gr τα έγγραφα του Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πριν από μερικές μέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμα περιστατικό που για ακόμα μία φορά αναδεικνύει τον αντιεπαγγελματικό χαρακτήρα του ΚΤΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΕ. Πριν  λίγες μέρες υπάλληλος του ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί τη ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή και φέρθηκε με αγενή και προσβλητικό τρόπο.

Σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.4954/2022 τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής gov.gr wallet είναι πλήρως ισάξια με τα φυσικά έγγραφα για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Συνεπώς η αποδοχή τους δεν αποτελεί επιλογή αλλά  υποχρέωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας προωθείται ανάλογη αντιεπαγγελματική και αγενής  συμπεριφορά από πλευράς του ΚΤΕΛ προς τους φοιτητές. Οι φοιτητές δεν δέχονται να  είναι θύματα του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται  τέτοιες συμπεριφορές.

Βλέπουμε με θετικό τρόπο την υπόσχεση που μας έδωσαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ότι παρόμοια περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν και αναμένουμε να το  δούμε και στη πράξη.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Καστοριάς καταγγέλλει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και  απαιτεί σεβασμό στο πρόσωπο των φοιτητών. Επιπλέον καλεί κάθε φοιτητή/τρια να  μοιράζετε τα προβλήματα του μαζί μας για την άμεση επίλυση τους.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω του QR code που περιλαμβάνεται σε κάθε ψηφιακό έγγραφο. O ελεγκτής το μόνο που έχει να κάνει είναι να «σκανάρει» με τη δική του συσκευή το QR code σας, όπου από εκεί θα πρέπει να δώσετε έγκριση. Εφόσον το κάνετε, αναφέρετε το 6ψηφιο κωδικό που λάβατε στον ελεγκτή για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση.

Revolut: Ο τρόπος να αποφύγεις την προμήθεια στα μετρητά

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ δεν δέχονται τα ψηφιακά έγγραφα οι αστυνομικοί και τροχαίοι θα τα δεχτεί ο οδηγός του ΚΤΕΛ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.