Έχετε σκεφθεί πως κρατάτε το τηλέφωνό σας; Το κάτω μέρος του ακουμπάει στο μικρό σας δάχτυλο, ενώ το πίσω μέρος του το ακουμπάτε με τον δείκτη, τον μέσο και τον παράμεσο, ενώ ο αντίχειρας κάνει όλη την κύλιση. Και όμως αυτός ο τρόπος είναι λάθος. Αν και είναι ίσως ο πιο βολικός τρόπος να το κάνετε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον καρπό και στο ωλένιο νεύρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Healthline, τα δάχτυλα που επηρεάζονται περισσότερο από το κράτημα ενός smartphone, ενός tablet ή ενός χειριστηρίου βιντεοπαιχνιδιών είναι το μικρό δάχτυλο και ο αντίχειρας, τα οποία μπορεί να πάθουν κράμπα ή φλεγμονή. Η Ann Lund, πιστοποιημένη ειδικός στα άκρα στη κλινική Mayo, δήλωσε στην Washington Post ότι λόγω του μικρότερου μεγέθους του μικρού δακτύλου, δεν θα αντέξει την πίεση και την μακροχρόνια τοποθέτηση του smartphone τόσο καλά όσο ένα μεγαλύτερο δάκτυλο.

Από την μεριά της, η Michelle G. Carlson, χειρουργός άνω άκρων στο Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης πρόσθεσε ότι η χρήση του μικρού δακτύλου για τη συγκράτηση του βάρους της συσκευής, μπορεί να καταπονήσει τον σύνδεσμο που συνδέει το δάχτυλο με το χέρι σας.

Όντας, ένα από τα τρία κύρια νεύρα του βραχίονα, το ωλένιο νεύρο εκτείνεται από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, κατά μήκος της ωλένης και τελικά στην πλευρά του μικρού δακτύλου της παλάμης. Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, ελέγχει σχεδόν όλους τους μικρούς μύες του χεριού. Η παγίδευση του ωλένιου νεύρου συμβαίνει όταν υπάρχει άμεση πίεση στο νεύρο, στον αγκώνα ή τον καρπό, η οποία μπορεί να προκαλέσει νευρικό πόνο και νευροπάθεια (νευρική βλάβη).

Σε μια μελέτη του 2017, ο Peter White, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα τεχνολογίας υγείας και πληροφορικής στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, εξέτασε τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών στο μέσο νεύρο, το οποίο τρέχει παράλληλα με το ωλένιο νεύρο και μας βοηθά να κινούμε τους πήχεις, τους καρπούς, τα χέρια και τα δάχτυλά μας. Ο White διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που κρατούσαν ηλεκτρονικές συσκευές πάνω από πέντε ώρες την ημέρα παρουσίαζαν περισσότερο πόνο στον καρπό και το χέρι σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες.

Οι θήκες επηρεάζουν τις μπαταρίες των iPhones

Πως πρέπει λοιπόν να κρατάμε το smartphone;

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο National Desk. ο χειρουργός Steve Beldner είχε αναφέρει ότι όλοι θέλουν μια μικρή και λεπτή συσκευή, ωστόσο το χέρι μας δεν έχει σχεδιαστεί για μικρά αντικείμενα. Προτείνει το να κάνεις τη συσκευή σημαντικά πιο χοντρή, ενώ την απαραίτητη ανακούφιση δίνουν και τα popsockets σαν αυτό που βλέπεις από κάτω.

Πηγή εικόνας: popsockets.com

Από την μεριά της, η Dina Delopoulos συμβουλεύει τους χρήστες smartphone να κάνουν συχνά διαλείμματα ξεκούρασης και να τεντώνουν τους καμπτήρες και τους εκτείνοντες μύες του χεριού σπρώχνοντας τα δάχτυλά μας προς τα πάνω και πίσω, κάθετα στον καρπό. Συνιστά επίσης την τοποθέτηση του τηλεφώνου σε επίπεδη επιφάνεια για το scrolling με άλλα δάχτυλα εκτός από τον αντίχειρα, όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Η Hetzner μόλις παρουσίασε την πιο value for money cloud υπηρεσία του κόσμου!

Malicious Software Removal Tool: Έτσι κατεβάζεις το tool της Microsoft για την αφαίρεση επιβλαβούς λογισμικού

Windows God Mode: Το απόλυτο trick για πρόσβαση σε οποιαδήποτε ρύθμιση των Windows 10/Windows 11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.