Ο καθένας μας αγοράζει μια θήκη για να προστατέψει την ακριβή και όχι μόνο συσκευή, από τις κακουχίες της καθημερινής ζωής. Ωστόσο όμως αυτές, επηρεάζουν τις μπαταρίες των iPhones. Ας δούμε τι λέει η Apple για τις θήκες:

Η φόρτιση της συσκευής σας όταν βρίσκεται μέσα σε ορισμένες θήκες μπορεί να προκαλέσει την αύξηση των επιπέδων θερμοκρασίας, που μπορεί να επηρεάσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Αν παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας ζεσταίνεται όταν τη φορτίζετε, βγάλτε την πρώτα από τη θήκη της.

H Apple κατασκευάζει τα smartphones της για να λειτουργούν καλά σε θερμοκρασίες δωματίου. Αν και το sweet spot είναι μεταξύ 16 και 22 βαθμών κελσίου, το safe zone των iPhones είναι μεταξύ 0-35 βαθμούς.

Το zdnet αποφάσισε να δοκιμάσει λοιπόν, με λίγο μη επιστημονικό τρόπο, όπως υπενθυμίζει, κατά πόσο  ένα iPhone 13 Pro Max θερμαίνεται κατά τη φόρτιση με τη θήκη του. Δεν είχαν σαν στόχο να δοκιμάσουν τις θήκες ή να τις συγκρίνουν ούτε να καταλήξουν σε συμπέρασμα ποια είναι καλύτερη. Στόχος ήταν να διαπιστώσουν αν το iPhone θα ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς.

  • Με τη χρήση φορτιστή 5W, το iPhone έμεινε άνετα στην ασφαλή ζώνη, ανεξάρτητα από το ποια θήκη χρησιμοποιήθηκε.
  • Χρησιμοποιώντας πιο γρήγορους φορτιστές USB C παρατηρούνταν αύξηση της θερμοκρασίας, πέρα από τα επιτρεπτά όρια.
  • Χρησιμοποιώντας το iPhone κατά τη φόρτιση με γρήγορο USB C φορτιστή, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν σημαντικά και σε ορισμένες περιπτώσεις κατάφεραν να πάνε το iPhone στην too hot zone όπως επισημαίνουν.
  • Οι θήκες σιλικόνης φαίνεται ότι διατηρούν πιο χαμηλά τις θερμοκρασίες.

Και όλα αυτά σε θερμοκρασίες δωματίου 16 βαθμών.

Εν ολίγοις η Apple έχει απόλυτο δίκιο όταν τονίζει ότι οι θήκες μπορούν να κάνουν τα iPhones να υπερθερμαίνονται. Και σίγουρα κάτι τέτοιο συμβάλλει στη φθορά της μπαταρίας. Από την άλλη δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεις αντίο στις θήκες.

Και όμως κρατάμε λάθος το smartphone!

Malicious Software Removal Tool: Έτσι κατεβάζεις το tool της Microsoft για την αφαίρεση επιβλαβούς λογισμικού

Παίξε μόνο ήχο στο Youtube: Έτσι το κάνεις! Η πρόταση για το Android

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.