Αρχικά να επισημάνω ότι δεν έχω κανένα όφελος να προωθήσω την Hetzner. Δεν έχουμε καμιά διαφημιστική σχέση μαζί της, καμιά απολύτως συνεργασία και αυτό το άρθρο δεν είναι διαφήμιση. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε όσους με τιμούν με το κλικ τους, όπως πάντα. Έχοντας κάνει αυτές τις διευκρινήσεις ας πάμε στο κύριο θέμα του άρθρου.

Πριν από μερικές η Hetzner διέθεσε τα νέα πακέτα της cloud υπηρεσίας της, η οποία προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για όλα σου τα αρχεία σε πολύ χαμηλή τιμή. Τα λεγόμενα Storage Boxes και Storeage Shares. Τα Storage boxes είναι ακόμη φθηνότερα από τα Storage Shares πακέτα, αν και τα δεύτερα είναι πιο φιλικά στο χρήστη καθώς διαθέτουν το Nextcloud.

Storage Boxes:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει υπηρεσία η οποία να δίνει 1TB χώρου με 3.59 ευρώ το μήνα. Εκτός αν κάνουμε τόσο σοβαρό λάθος. Υποστηρίζει FTP, FTPS, SFTP, SCP, Samba/CIFS, BorgBackup, rsync via SSH, HTTPS , WebDAV. Μήπως σου φαίνονται κινέζικα όλα αυτά; Ας το θέσουμε αλλιώς. Μπορείς αν αγοράσεις ένα storage box να το κάνεις mount στο PC σου σαν δίσκο εν ολίγοις το storage box και με drag n drop να ρίχνεις μέσα τα αρχεία σου. Μπορείς να κατεβάσεις το filezilla και να έχεις εύκολη πρόσβαση στο χώρο σου ανεβάζοντας τα αρχεία σου και κατεβάζοντάς τα όποτε τα θελήσεις. Οι δυνατότητες είναι άπειρες, όπως και τα πρωτόκολλα που υποστηρίζει. Οι τιμές:

  • 1TB με 3.59 ευρώ
  • 5ΤΒ με 12.27 ευρώ
  • 10ΤΒ με 23.43 ευρώ
  • 20ΤΒ με 45.75 ευρώ

Storage Share:

Το Storage Share είναι πακέτα με το Nextcloud, με πρόσβαση από κινητά μέσω του σχετικού app. Πολύ πιο φιλικό στο χρήστη περιβάλλον με 1TB να κοστίζει 4.83 ευρώ το μήνα και τα 5TB 15 το μήνα.

Οι ανάγκες του κάθε χρήστη είναι διαφορετικές, αλλά για εμένα τα storage boxes μου έλυσαν τα χέρια. 10TB με 23 ευρώ δεν βρίσκω πουθενά αλλού, έστω και αν δεν είναι cloud υπηρεσία με την παραδοσιακή έννοια σαν το Google Drive.

Εδώ βρίσκεις τα storage boxes και εδώ τα storage share.

  • το degoo.com δίνει 10TB με 9 ευρώ, υπάρχουν αναφορές ότι διαγράφουν αρχεία, μια αναζήτηση στο google το επιβεβαιώνει
  • το hubic.com της Ovh έδινε 10TB με 5 ευρώ αλλά πλέον έχει κλείσει εδώ και χρόνια και αφήνει μόνο όσους είχαν εγγραφεί μέχρι πριν από μερικά χρόνια να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Και όμως κρατάμε λάθος το smartphone!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο σε μια εποχή που σε λίγο ούτε τα 100GB του GOOGLE ONE δεν θα μας είναι αρκετά ως οικονομική λύση. Όμως… ποια είναι ακριβώς η διαφορά των storage boxes από τα storage share; Η χρέωση είναι ανά μήνα ή ετήσια;

  2. Καλημέρα. Η χρέωση ανά μήνα. Τα storageboxes δεν έχουν UI ας το πως έτσι, ενώ τα storage shares βασίζονται στο Nextcloud.
    Αν θες μόνο χώρο τότε storageboxes, αν θές ένα πιο φιλικό περιβάλλον σαν το Google Drive, τότε storage share αλλά είναι πιο ακριβό ανά TB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.