Η Apple κοκορεύεται για την αργή κίνηση στο iPhone 5S, που έρχεται μέσω της αναβαθμισμένης iSight κάμερας και του δυνατού Apple A7 επεξεργαστή που φοράει. Ένα πείραμα που έκανε το GSMArena, όμως, προσγειώνει απότομα. Η κάμερα βγάζει αρχείο στα 720p, το τραβάει όμως και σε αυτή την ανάλυση; Από ότι φαίνεται, όχι!
Πριν προχωρήσουμε να πούμε αυτό που είπαμε και στο review μας, η συσκευή δεν τραβάει βίντεο σε αργή κίνηση, καθώς όταν το βγάλουμε από το iPhone 5S έχουμε ένα βίντεο σε κανονική κίνηση, απλά είναι στα 120 fps. Για να γίνει αργή κίνηση θα πρέπει να το περάσουμε από επεξεργασία στον υπολογιστή, διαδικασία που απαιτεί χρόνο, και το κατάλληλο software.
Αναγνώστης του GSMArena παρατήρησε πως τα βίντεο έχουν μειωμένη ποιότητα όταν τραβάει βίντεο σε αργή κίνηση, έτσι πήραν το iPhone και το έψαξαν λίγο παραπάνω. Έτσι τράβηξαν βίντεο σε αργή κίνηση με το iPhone 5S και ένα βίντεο στα 720p από το Note 3. Η διαφορά στην ποιότητα ήταν εμφανής. Μετά πήραν το βίντεο των 720p από το Galaxy Note 3 και το έκαναν resize στα 480p και upscale πάλι στα 720p. Το αποτέλεσμα; Η ποιότητα έγινε ίδια με αυτή του iPhone 5S.
Αυτό που φαίνεται από το πείραμα είναι πως το iPhone 5S τραβάει στην ουσία βίντεο στα 480p@120fps και το κάνει upscale στα 720p. Πρακτικά όμως το βίντεο παραμένει 480p, και το upscaling δεν προσφέρει κάτι παραπάνω. Προφανώς και το όλο θέμα είναι στα πλαίσια αυτού που κάνει καλύτερα η Apple, δηλαδή να πουλάει. 480p αργή κίνηση τραβάει το περσινό Galaxy Note ΙΙ, και για αυτό η Apple δεν ήθελε να συγκριθεί με περσινές επιδόσεις. Μήπως και το βίντεο από την επίδειξη της Burberry που ήταν θεωρητικά από το iPhone 5S δεν είναι από την συσκευή; Λέω εγώ τώρα!
Περιμένω την άποψή σας επί του θέματος!
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Να φανταστω οτι αλλες συσκευες με αισθητηρες 13 – 41 MP βγαζουν pure το αποτελεσμα, σωστα? Δεν γινεται καμια επεξεργασια ΕΝΤΟΣ του κινητου και το αποτελεσμα δεν ειναι κατωτερο, σωστα?
Επισης δεν μας λετε και τι προγραμμα χρησιμοποιησε για τα donscale και upscale? Γιατι το εχουμε απορια, με τι επιστημονικό τροπο έβγαλε ο αναγνωστης του GSMArena το αποτελεσμα αυτο?
Τα τεστ τα έκανε το GSMArena μετά από σχόλιο του χρήστη. Δεν αναφέρει πως έγινε το downscale και το upscale, αλλά υποθέτω πως όπως και εμείς χρησιμοποιουν επαγγελματικές εφαρμογες, τύπου Adobe Premiere κτλ.