Η Nvidia παρουσίασε τον επερχόμενο Tegra 5 που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler?! (αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί στις κάρτες γραφικών για PC) και όπως ήταν αναμενόμενο είναι ένα πραγματικό τέρας. Στην πραγματικότητα είναι το πρώτο mobile chip που μπορεί να κάνει render στα 1080p το μοντέλο ενός ανθρωπίνου προσώπου που χρησιμοποιεί η Nvidia σαν demo.

nvidia

Το επερχόμενο Tegra 5 chip με κωδικό όνομα Logan έρχεται στα 28nm. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το πρώτο chip που θα ξεπεράσει την Adreno και PowerVR. Είχαμε δει κάποια demo του εν λόγω project αλλά το συγκεκριμένο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

tegra 5

Προς το παρόν το chip είναι αρκετά ενεργοβόρο για “μικρές” φορητές συσκευές. Η υλοποίηση που υπάρχει τώρα καταναλώνει 2-3 W ενώ για να μπει σε κάποιο τηλέφωνο της θα πρέπει να καταναλώνει 1W το πολύ. Ωστόσο η εκδοσή για tablet σε συνδυασμό με την Kepler αρχιτεκτονική αναμένεται να ξεπερνάει σε επιδόσεις το PlayStation 3!

Το test εξομοιωτή ανθρωπίνου προσώπου είναι πραγματικά απαιτητικό με φωτισμούς και πολύπλοκα skin textures. Απολαύστε το demo και δείτε τι μας περιμένει στα κινητά μας!

 

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.