Ενημέρωση: Είχαμε κάποια προβλήματα με τα σχόλια στα άρθρα και δεν μπορούσαν οι χρήστες να προσθέσουν νέα. Ενθαρρύνουμε τα σχόλια και θέλουμε να διαβάζουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας. Πλέον τα προβλήματα έχουν διορθωθεί.

Η Huawei προέβη σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση του EMUI 9 στην έκθεση IFA 2018 στο Βερολίνο. Η νέα έκδοση του γνωστού λογισμικού, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο Huawei Mate 20 και βασίζεται στο Android 9 Pie. Ο Wang Chenglu, εκ μέρους της Huawei, παρουσίασε το νέο λογισμικό κατά τη διάρκεια ενός press event, υπογραμμίζοντας τρεις τομείς ενδιαφέροντος που αυτό θα εστιάσει. Με τη διάθεση του EMUI 9, η Huawei θέλει να προσφέρει λογισμικό το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τρεις παραμέτρους, Simple, Enjoyable, Consistent.

 

Ξεκινώντας από το μενού των ρυθμίσεων, που όποιος θα έχει χρησιμοποιήσει το EMUI θα παραδεχθεί ότι είναι ένας εφιάλτης, η Huawei θέλει να μειώσει τα πράγματα που βρίσκουμε από 940 στο EMUI 8 στα 843 στο EMUI 9, με το Samsung UX interface, να αριθμεί πάνω από 1.000 στο settings menu. Δείτε ακριβώς από κάτω ορισμένα screenshots του νέου λειτουργικού. (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Άλλα features έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ευχρηστία και περιλαμβάνουν μικρές προσθήκες, όπως η τοποθέτηση των menu tabs στο κάτω μέρος της οθόνης και αντί στη κορυφή. Κάτι τέτοιο, θέλει να προσφέρει ευκολία στη χρήση, όταν έχουμε στην κατοχή μας ένα smartphone με ψηλή οθόνη και το χρησιμοποιούμε με ένα χέρι.

Το λειτουργικό θα συνοδεύει, όπως είναι φυσικό και μια πιο smooth εμπειρία. Οι χρόνοι απόκρισης έχουν βελτιωθεί κατά 12.9%, ενώ ο χρόνος φόρτωσης των εφαρμογών όπως Instagram και Spotify κατά 11 και 12% αντίστοιχα. Η Huawei μίλησε παράλληλα και για το GPU Turbo 2.0, που αποτελεί την επόμενη έκδοση της υλοποίησης που είχε παρουσιαστεί μόλις πρόσφατα. Θα κάνει το ντεμπούτο της με το EMUI 9 και προσφέρει χαμηλότερο latency και υποστήριξη για ακόμη περισσότερα παιχνίδια, όπως το Vainglory, Arena of Valor, Rules of Survival και NBA 2K18.

Η Huawei αποκάλυψε παράλληλα και έναν νέο password manager ο οποίος θα κρυπτογραφεί τα passwords και θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα auto-fill σε συγκεκριμένα πεδία. Η Huawei ξεκινά επίσης ένα beta πρόγραμμα για το EMUI 9 από σήμερα, για τα Mate 10, Mate 10 Pro, P20 και P20 Prο και για τα Honor 10, Honor View 10 και Honor Play. Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στο consumer.huawei.com, αν και το androidaythority δεν κατάφερε να εγκαταστήσει ακόμη το λογισμικό σε συμβατές συσκευές.

Εν τω μεταξύ, πολλά native χαρακτηριστικά του Android Pie θα καταφθάσουν στην νέα έκδοση του EMUI, όπως το Adaptive battery για το οποίο είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο μας άρθρο. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό review του Android 9 Pie στον σύνδεσμο παρακάτω που ακολουθεί.

Android 9 Pie Review: Το λειτουργικό που θέλει να σε γνωρίσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.