Η TSMC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο και οι ΗΠΑ την έχουν αναγκάσει να μην στέλνει chips στην Κίνα. Τώρα όμως η TSMC βγαίνει ανοιχτά και δηλώνει πως δε μπορεί να το διασφαλίσει, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της. Σε αυτή βλέπουμε να καταγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρία, για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των συνεργατών της με τους κανόνες ελέγχου. Η δήλωση της TSMC έρχεται λίγους μήνες αφότου μεσάζοντες παρέδωσαν AI Chips της TSMC, στην Huawei.
Έτσι, ο τεχνολογικός γίγαντας της Ταιβάν ισχυρίζεται πως δεν έχει τον πλήρη έλεγχο των τελικών χρηστών των προϊόντων της. Αυτό δείχνει πως ενδέχεται να δούμε πολλά από τα chips της εταιρίας να καταλήγουν στην Κίνα, αφού ισχυρίζεται πως υπάρχουν όρια στο να γνωρίζει τι κάνουν οι πελάτης της, στους οποίους πουλάει chips. Αυτό δείχνει πως η εταιρεία νίπτει τας χείρας της και πως περιστατικά όπως αυτά με την Huawei ενδέχεται να συμβούν ξανά στο μέλλον.
«Ο ρόλος της TSMC στην αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών περιορίζει εγγενώς την ορατότητά της και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της σχετικά με την κατάντη χρήση ή τον χρήστη τελικών προϊόντων που ενσωματώνουν ημιαγωγούς που κατασκευάζονται από αυτήν», ανέφερε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της.
Οι δηλώσεις τις εταιρίας έρχονται λίγο μετά την αποκάλυψη από μέσα, πως βρέθηκαν chips φτιαγμένα από την TSMC σε εξοπλισμό της Huawei, με την TSMC να ισχυρίζεται πως αυτά τα chips είχαν εξαχθεί πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ.
Όλα αυτά δείχνουν πως όσο και αν θέλουν οι ΗΠΑ, δε μπορούν να περιορίσουν το τι θα κάνουν οι πελάτες της TSMC και αυτοί οι πελάτες (των πελατών) θα αποστείλουν εξοπλισμό στην Κίνα.
Οι ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια έχουν αυστηροποιήσει τους κανονισμούς, για να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε προηγμένες τεχνολογίες. Η κυβέρνηση Trump συνεχίζει την πολιτική του Biden, που με τη σειρά του συνέχισε τους περιορισμούς Trump που τέθηκαν σε ισχύ από την πρώτη θητεία του. Οι ΗΠΑ κάλεσαν την TSMC και την Samsung να εντείνουν τον έλεγχο στις εξαγωγές τους, αλλά και των πελατών τους, προς την Κίνα.
Τέλος στις διακοπές internet στη Cosmote σταθερή αυτοματοποιημένα – Αυτή είναι η λύση
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απαγόρευσαν επίσης σε 16 κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της SOPHGO Technologies, η οποία φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόκτηση chips από την Huawei, να αποκτούν chips από την TSMC.
Ο Trump παράλληλα λέει πως η TSMC είναι αξιόπιστη εταιρία, η οποία όμως δεν έχει άλλη επιλογή από το να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, για την κατασκευή γραμμής παραγωγής. Βέβαια, ο Trump δεν αναφέρει το πως θα πληρώσει τους εργαζομένους σε αυτές τις γραμμές, με τους Αμερικάνους να έχουν βασικό μισθό 5 φορές πάνω από αυτούς που έχουν οι εργαζόμενοι στην Ταϊβάν.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.