Μια θεωρία η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση το τελευταίο διάστημα είναι αυτή του νεκρού internet. Το περιεχόμενο δηλαδή που έχει δημιουργηθεί από την AI και τα bots έχει ξεπεράσει το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους.

Έτσι μπλοκάρεις στην Ελλάδα το ΙΜΕΙ του κινητού σε περίπτωση κλοπής για τους παρόχους!

Η θεωρία αυτή ισχυρίζεται ότι η δραστηριότητα και το περιεχόμενο στο internet όπως και οι λογαριασμοί των social media έχουν δημιουργηθεί και αυτοματοποιούνται από agents τεχνητής νοημοσύνης. Οι agents αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα posts με AI-generated φωτογραφίες με στόχο την προσέλκυση κλικς, likes και σχολίων σε πλατφόρμες όπως το facebook, Instagram και το Tiktok.

Νέο μεγάλο χτύπημα στη πειρατεία! 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί

Η θεωρία όμως του νεκρού internet πάει και ένα ακόμη βήμα πιο πέρα. Ότι πολλοί λογαριασμοί δηλαδή που αλληλεπιδρούν με τέτοιο AI περιεχόμενο, διαχειρίζονται και αυτοί οι λογαριασμοί από agents τεχνητής νοημοσύνης. Εν ολίγοις ένας κύκλος τεχνητού engagement, χωρίς ξεκάθαρη agenda και χωρίς να περιλαμβάνει καθόλου ανθρώπους.

Σταματά όμως μόνο εδώ; Ή μήπως από κάτω κρύβεται μια καλοστημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της διάδοσης προπαγάνδας;

Cosmote TV σε 4K – Ο αριθμός οθονών για ταυτόχρονη θέαση

Καθώς αυτοί οι AI λογαριασμοί αποκτούν followers, πολλούς fake μερικούς αληθινούς, όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός τόσο περισσότερο έγκυρος φαίνεται στα μάτια του απλού χρήστη. Εκεί έξω λοιπόν δημιουργείται ένας στρατός λογαριασμών, με μεγάλους αριθμούς followers από εκείνους που δίνουν τα περισσότερα χρήματα για αυτό. Να σου παρουσιάσουν τα θέματα όπως τα θέλουν, να σου διαμορφώσουν την άποψη όπως αυτοί θέλουν. Τα νούμερα άκρως αποκαλυπτικά. Σχεδόν το μισό όλου του internet traffic το 2022 είχε δημιουργηθεί από bots.

Η ελευθερία της έκφρασης και του διαμοιρασμού των ιδεών ήταν αυτό που ενδυνάμωσε και απογείωσε το internet παγκοσμίως. Αυτό το internet έχει πλέον πεθάνει οριστικά και τα μεγαλύτερα πορτοφόλια επιχειρούν και το έχουν καταφέρει, τον έλεγχό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.