Η Samsung έφερε το Android 12L στις συσκευές της με το One UI 4.1.1 και έδωσε στους κατόχους των συσκευών τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη νέα taskbar. Όμως, από ότι φαίνεται, η taskbar δεν συνεργάζεται καθόλου καλά με τους third-party launchers στο Samsung Galaxy Z Fold 4.

Το 9to5Google ανακάλυψε ότι μόλις εγκαταστήσεις έναν third-party launcher στο foldable smartphone της νοτιοκορεάτικης εταιρείας θα διαπιστώσεις ότι γίνεται απενεργοποίηση της taskbar και ο διακόπτης ενεργοποίησης παγώνει, ώστε να μην μπορείς να την ενεργοποιήσεις ξανά.

Η ιστοσελίδα βρήκε τρόπο να ενεργοποιήσει την taskbar με third-party launcher στο Samsung Galaxy Z Fold 4, αλλά σύντομα κατάλαβε γιατί η εταιρεία την απενεργοποιεί αυτόματα και εμποδίζει τη χρήση της, πέραν του δικού της launcher. Φαίνεται ότι η taskbar μένει πάντα ορατή.

Όπως διαπίστωσε το site, η taskbar δεν κλείνει όταν ανοίγεις τη λίστα των ανοιχτών εφαρμογών και σε άλλα σημεία όπου θα έπρεπε να εξαφανίζεται. Επιπλέον, ορισμένες φορές δεν προβάλει καν εφαρμογές. Ίσως, η Samsung ετοιμάζει κάποιο fix, αλλά δεν θα το γνωρίζουμε αυτό, αν η εταιρεία δεν τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Pixel που τρέχουν Android 12L και Android 13 η taskbar παραμένει ενεργή, ακόμη και όταν γίνεται χρήση third-party launcher. Όμως, παρουσιάζει κάποια προβλήματα, όπως το να μην συγχρονίζει τα εικονίδια της taskbar με αυτά του dock στον third-party launcher.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.