Παρόλο που η IFA 2022 έφτασε στο τέλος της, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα νέα που αφορούν την εκδήλωση ή προέρχονται από αυτή. Μεταξύ άλλων, μάθαμε περισσότερα σχετικά με τη συνεργασία της Samsung με τη Google στο Android 12L και μια μεγάλη απαίτηση στην οποία έπρεπε να συμφωνήσει ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός.

Σύμφωνα με το Frandroid, ο αντιπρόεδρος της Samsung, Yoojin Hong, μίλησε με τα μέσα ενημέρωσης και αναφέρθηκε στις πρώτες συνομιλίες που είχε με τη Google σχετικά με τη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος κατάλληλου για την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της κατασκευάστριας.

Στην αρχή, ο Hong λέει ότι κάθε φορά που έχουν κάποια συσκευής νέας μορφή πρέπει να συνεργάζονται με τη Google και αναπολεί το πώς οι πρώτες συζητήσεις ήταν γεμάτες με ενθουσιασμό και όλοι ένιωσαν ότι δούλευαν πάνω σε μια πραγματική καινοτομία, εκείνη την εποχή.

Έπειτα, ο Hong αναφέρει ότι από την παροχή διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) έως τη συντήρηση, η Google θεώρησε ότι η εργασία στο Android 12L ήταν μια μεγάλη δέσμευση. Ως αποτέλεσμα, ήθελε η Samsung να δείξει παρόμοιο επίπεδο δέσμευσης πριν ξεκινήσει να εργάζεται στη νέα διεπαφή.

Αυτή η δέσμευση θα είχε τη μορφή συμφωνίας και συγκεκριμένα απαιτούσε από την νοτιοκορεάτικη εταιρεία να παράγει ένα νέο foldable smartphone κάθε χρόνο, εάν ήθελε η Google να αναπτύξει το Android 12L. Οπότε, αναρωτήθηκαν αν θα παράγουν ένα τέτοιο τηλέφωνο σε ετήσια βάση.

Προφανώς ήταν πολύ περίπλοκο να δοθεί μία απάντηση σε αυτό, διότι πρόκειται για μία τεχνολογία με την οποία κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί με την κυκλοφορία της πρώτης συσκευής. Όμως, η Samsung ήταν πλήρως αφοσιωμένη σε αυτό και αποφάσισε ότι θα ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Έτσι, είπε στη Google ότι αποδέχεται τη δέσμευση.

Ως προς το γιατί η Google θα ζητούσε κάτι τέτοιο από τη Samsung, ο Hong δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο κολοσσός της αναζήτησης εργάζεται στο δικό του foldable smartphone εδώ και λίγο καιρό. Οπότε, μπορεί η Google να ήθελε η Samsung να στρώσει τον δρόμο προς την αγορά των foldable, πριν βάλει το δικό της προϊόν στα ράφια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.