Η OnePlus είναι ιδιαίτερα περήφανη για την επιλογή των οθονών των OnePlus 8 Pro, καθώς είχε ήδη δώσει λεπτομέρειες για την 120Hz fluid display όπως θα δεις παρακάτω και για καλό λόγο. Μπορούμε εύκολα να την αποκαλέσουμε ως την καλύτερη οθόνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε τηλέφωνο.

Το OnePlus 8 Pro διαθέτει μια των 6.78 ιντσών 1440p από την Samsung, αλλά με πρόσθετο post-production color calibration και refresh rate management σε επίπεδο hardware, σε αντίθεση με τη σειρά των S20. Το panel αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που το Android έχει να προσφέρει τόσο σε συνολικό αριθμό χαρακτηριστικών και επιστήμη χρώματος, χάρη στο custom Iris 5 chip από την Pixelworks, με την εταιρεία να μας προετοιμάζει για την άφιξή της εδώ και αρκετό καιρό.

Σε αντίθεση με την οθόνη του S20 Ultra, στο OnePlus 8 Pro θα συναντήσεις 120Hz refresh rate στην πλήρη ανάλυση των 1440 p. Πως η OnePlus κατάφερε να το κάνει αυτό για την συσκευή της και όχι η Samsung, παρά το γεγονός ότι το panel προσφέρεται από την Samsung; Σύμφωνα με το Anandtech, η Samsung δεν επένδυσε σε πρόσθετο hardware, όπως  MIPI interfaces μεταξύ του SoC και του display controller IC και είναι και ο λόγος που το S20 δεν μπορεί να τρέξει στα 120Hz σε QHD+ σε αντίθεση με το OnePlus 8 Pro.

Επιπλέον, το panel της OnePlus έρχεται με το τελευταίο και πιο πρόσφατο  Iris 5 visual processor της Pixelworks που βρίσκεται μεταξύ του display controller και του system graphics chip. Να πως η PixelWorks περιγράφει τι κάνει:

  • Για τοπικά videos, ταινίες ή live streaming, το Iris 5 με dual MIPI προσφέρει μια smart Motion Engine που μπορεί να ανιχνεύσει και να διορθώσει το frame rate mismatch σε μια προσπάθεια να προσφέρει περιεχόμενο που δεν χαρακτηρίζεται από θολότητα σε πραγματικό χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή επεξεργάζεται τα graphical και video layers ξεχωριστά. Κάτι τέτοιο βελτιώνει σημαντικά και την εμπειρία του gaming.
  • HDR10: Υποστηρίζεται κυρίως σε premium συσκευές, αλλά με το Iris 5 το οποίο υποστηρίζει native  10-bit processing μπορεί να προσφέρει certified HDR10 και HDR10+ playback με το πιο επακριβές tone mapping για μεσαίου κόστους συσκευές. Για όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο, μια Always-on HDR εμπειρία, μετατρέπει το standard video (των 16 εκατομμυρίων color shades σε HDR (1 δισεκατομμύριο color shades) για μια πιο ζωντανή και εντυπωσιακή εμπειρία θέασης σε πραγματικό χρόνο.
  • Η δυνατότητα Auto Adaptive Display του Iris 5 προσαρμόζει το φως, τον τόνο και την θερμοκρασία βάσει διαφορετικών σεναρίων. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε έξω, η φωτεινότητα και η αντίθεση θα προσαρμοστούν για να μπορείτε να δείτε καλύτερα.

Επιπλέον, ενώ η Samsung δεν έχει ενσωματώσει ένα αυτόματο refresh rate, το OnePlus 8 Pro διαθέτει ακριβώς κάτι τέτοιο που βρίσκεται στα 120Hz για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του browsing και πέφτει στα 60Hz όταν βλέπετε ένα frame-upscaled video. Ως εκ τούτου, εξοικονομείται σημαντική ενέργεια από την μπαταρία σε σχέση με το S20 ultra.

Οι διαφορές στο hardware βγάζουν από τώρα νικητή το OnePlus 8 Pro πριν καν ξεκινήσουν οι δοκιμές της ποιότητας της οθόνης.

  • Μπαταρία: Η επιρροή θα είναι μικρότερη με το adaptive refresh rate του OnePlus σε σχέση με το παγωμένο του S20 Ultra
  • 120Hz στα 1440p: Ναι στο OnePlus 8 Pro, όχι στο S20 ultra.
  • Content frame rate: Το OnePlus 8 Pro μπορεί να κάνει upscale το video σε μεγαλύτερα frame rates όπως και οι MEMC TVs.

Εν ολίγοις, το OnePlus 8 Pro προσφέρει την καλύτερη οθόνη που μπορείς να έχεις σε ένα smartphone σε αυτήν την τιμή, με το DisplayMate μάλιστα να του δίνει την υψηλότερη A+ βαθμολογία.

Με πληροφορίες από phonearena.com

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να συγκρίνεις samsung ultra ή το one plus 8 pro με το iphone 11 και να πεις ότι η apple ηττήθηκε κατά κράτος άντε να το δεχτώ. Έχουμε και λέμε:

    Πρώτον το 120hz refresh rate είτε είναι σε 2κ είτε σε 1080p ανάλυση δεν έχει κανένα νόημα και καμία απολύτως διαφορά στο ανθρώπινο μάτι είναι καθαρά gimmick. Η samsung σωστά μερίμνησε και το έκανε αυτό καθαρά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας όχι επειδή δεν έχει τη δυνατότητα. (Όταν θα σου τελειώνει η μπαταρία στο one plus 8 στο άψε σβήσε θα τρέχεις με το power bank)
    .
    Δεύτερον στο frame-upscaled video που κάνει ξοδεύει τεράστια ποσά ενέργειας άρα η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς ΠΑΛΙ.
    Το μοναδικό σημείο που υπερέχει το one plus 8 pro είναι η τιμή και μόνο. Καθώς σου προσφέρει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά σε τιμή κάτω του 1000ρικου.
    Επίσης A+ βαθμολογία έχει πάρει και η οθόνη του Samsung galaxy ultra. Βαθμολογία που την είχε και το Galaxy S10 (ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ) καθώς και το Oneplus 7 Pro (ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ).
    Υ.Γ. Κάντε μια έρευνα και μην λέτε προσωπικές απόψεις πριν αρχίσετε τις συγκρίσεις ειδικά για ένα τηλέφωνο που δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από την παρουσίαση του.

    • Δε καταλαβαινω γιατι σας φαινεται περιεργο που καποιος πηρε ενα πανελ της Samsung η της BOE και εβαλε επιπροσθετο hardware και βελτιωσε το καλιμπραρισμα τα χρωματα και την φωτεινοτητα. Οντως ειναι καλυτερη η οθονη του One plus 8 pro και δειτε συγκριτικα που εχουν ηδη βγει απο reviewers.
      Φυσικα οτι πιο καινουργιο βγαινει ειναι και καλυτερο απτο περσινο η το προηγουμενο.

      Το οτι τα πανελ ειναι της Samsung δε σημαινει οτι η Apple ειτε η Oppo ειτε οποιοσδηποτε δε μπορει να τα βελτιωσει. Εδωσε παραπανω χρηματα και τα βελτιωσε. Γιαυτο βλεπεις πλεον Κινεζικα smartphones να φτανουν το χιλιαρικο. Μην νομιζετε πως μονο η Samsung εχει λεφτα η τεχνογνωσια.

      Το θεμα ειναι δεν μας εχουν πει ακομα τι επιπτωση σε burn in θα εχουν τα 120hz σε 1300 nits φωτεινοτητας και γενικα τι βλαβες θα εχουν σε κανα χρονο χρησης. Ηδη αρχισαν οθονες S20 Ultra να πρασινιζουν και να βγαζουν θεματα.

  2. Πάντως, το ότι πάντα οι πρώτες συγκρίσεις σε ότι νεότερο βγαίνει, γίνονται με συσκευες της Samsung και Apple, αφήνοντας “στις πετσέτες-στα αποδυτηρια” άλλες συσκευές όπως πχ της huawei, αυτό λέει πολλά.
    Samsung και Apple είναι οι μόνες σοβαρές εταιρείες που έχει ουσία να γίνεται σύγκριση με οποιονδήποτε καινούργια συσκευή έρχεται στην επιφάνεια σε αντίθεση πχ. Με την Huawei που δε την υπολογίζει κανείς πλέον και θεωρείται συσκευή δεύτερης κατηγορίας κάτω και από xiaomi.
    Ας μη προτρέχουμε πάντως, μιας και η Samsung πάντα τα κορυφαία χαρακτηριστικά σε κάθε χρονιά τα βάζει στη note σειρά.
    Τώρα από την άλλη η Apple, παίζει μόνη της σχεδόν λόγω διαφορετικου λογισμικού
    Ο βασικός παράγοντας σε αυτές τις εταιρείες που δεν ενσωματώνουν πάντα ότι θα ήθελαν οι χρήστες είναι η στρατηγική της κάθε εταιρείας που ακολουθεί και όχι η αδυναμία ως προς αυτό.
    Αποδεδειγμένα Samsung και Apple είναι αυτές που κατέχουν την τεχνολογία.
    Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.