Το SMS, ή αλλιώς Short Messaging Service, έγινε 30 χρονών και η Google αποφάσισε να το γιορτάσει ενισχύοντας ένα πρότυπο που έχει ως στόχο να το αντικαταστήσει. Καθώς το RCS χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, οι εταιρείες φροντίζουν να αυξάνουν την ασφάλεια των χρηστών, διαφόρων εφαρμογών όπως το Google Messages, προσθέτοντας end-to-end κρυπτογράφηση.

Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε την προσθήκη end-to-end κρυπτογράφησης στις ομαδικές συνομιλίες. Σε αντίθεση με τις προσωπικές συνομιλίες, οι ομαδικές συνομιλίες δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Αυτό όμως θα αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τη Google, εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος δοκιμών από τους χρήστες της beta έκδοσης του Messages.

Φυσικά, η Google δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην Apple και τον πόλεμο που έχει κηρύξει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός στο RCS, ενώ επιμένει να χρησιμοποιεί το SMS. Η Google ανέφερε ότι όλοι οι μεγάλοι πάροχοι και κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει το RCS, εκτός από την Apple, η οποία χρησιμοποιεί το SMS των 1990s στις συνομιλίες των χρηστών iPhone με κατόχους Android τηλεφώνων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.